Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

45 min
Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

Belgiske vafler er vaskeægte smovse-dessert, som både store og små elsker. Mums!

Ingredienser

450 g Vaniljeflødeis

Chokoladesauce

1½ dl Piskefløde
1 spsk Sukker
100 g Mørk chokolade

Mandelknas

100 g Grofthakkede smuttede mandler
¼ tsk Havsalt
6 Belgiske vafler

Sådan gør du

  • Stil isen i køleskabet i ca. ½ time.

Chokoladesauce

  • Bring fløde og sukker i kog under omrøring.
  • Hak chokoladen groft og kom den i fløden. L
  • ad det smelte ved svag varme og under omrøring.

Mandelknas

  • Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. til de er let gyldne.
  • Lad mandlerne køle af og bland dem med havsalt.
  • Lun vaflerne efter anvisningen på emballagen. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom evt. isen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Anret de lune vafler tallerkener sammen med softice, lun chokoladesauce og mandelknas.
https://www.arla.dk/opskrifter/belgiske-vafler-med-is-chokoladesauce-og-mandelknas/