Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas
  • Arla
  • Opskrifter
  • Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

45 min
Belgiske vafler er vaskeægte smovse-dessert, som både store og små elsker. Mums!

Sådan gør du

  • Stil isen i køleskabet i ca. ½ time.
Chokoladesauce
  • Bring fløde og sukker i kog under omrøring.
  • Hak chokoladen groft og kom den i fløden. L
  • ad det smelte ved svag varme og under omrøring.
Mandelknas
  • Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. til de er let gyldne.
  • Lad mandlerne køle af og bland dem med havsalt.
  • Lun vaflerne efter anvisningen på emballagen. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom evt. isen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Anret de lune vafler tallerkener sammen med softice, lun chokoladesauce og mandelknas.
Energiindhold for hele retten:

16619 kJ / 3972 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1453 kJ / 347 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 39,9 % 34,1 g
Fedt: 53,5 % 21 g
Mere inspiration

Her er opskriften på de klassiske sprøde vafler.

Vafler
45 min
Vafler
(505)

Ingredienser

450 g Vaniljeflødeis
Chokoladesauce
1½ dl Piskefløde
1 spsk Sukker
100 g Mørk chokolade
Mandelknas
100 g Grofthakkede smuttede mandler
¼ tsk Havsalt
6 Belgiske vafler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk