Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

Belgiske vafler med is, chokoladesauce og mandelknas

45 min
Belgiske vafler er vaskeægte smovse-dessert, som både store og små elsker. Mums!

Sådan gør du

  • Stil isen i køleskabet i ca. ½ time.
Chokoladesauce
  • Bring fløde og sukker i kog under omrøring.
  • Hak chokoladen groft og kom den i fløden. L
  • ad det smelte ved svag varme og under omrøring.
Mandelknas
  • Rist mandlerne i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. til de er let gyldne.
  • Lad mandlerne køle af og bland dem med havsalt.
  • Lun vaflerne efter anvisningen på emballagen. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom evt. isen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Anret de lune vafler tallerkener sammen med softice, lun chokoladesauce og mandelknas.
Mere inspiration

Her er opskriften på de klassiske sprøde vafler.

Vafler
45 min
Vafler
(370)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16730 kJ / 3999 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1462 kJ / 350 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 39,6 % 34,1 g
Fedt: 53,8 % 21,3 g

Ingredienser

Vaniljeflødeis
450 g
Chokoladesauce
1½ dl
Sukker
1 spsk
Mørk chokolade
100 g
Mandelknas
Grofthakkede smuttede mandler
100 g
Havsalt
¼ tsk
Belgiske vafler
6