Nicecream med skovbær og skyr

Nicecream med skovbær og skyr

10 min
Nicecream minder om softice - bare lavet på masser af bær, frugt og helt uden sukker. Prøv denne nicecream med skovbær og skyr næste gang du bliver lækkersulten!
https://www.arla.dk/opskrifter/nicecream-med-skovbar-og-skyr/

Sådan gør du

Nicecream
  • Blend de frosne skovbær med skyr, banan og citronsaft i ca. 2 min. til en tyk jævn nicecream. Fordel den i 2 skåle.
  • Fordel bær, citronskal og kakaonibs herpå. Pynt med spiselige blomster og server.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Du kan lave et chokoladegitter af mørk chokolade til din nicecream. Smelt 30 g chokolade over vandbad og fordel det over din nicecream med en ske. 30 g passer til to portioner - energiindholdet for hele retten stiger til 2993 kJ / 715 kcal.

Energiindhold for hele retten:

2121 kJ / 507 kcal

Næringsindhold pr. 100g

247 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 14,4 % 2,1 g
Kulhydrat: 80,3 % 11,7 g
Fedt: 5,3 % 0,4 g

Ingredienser

Nicecream
300 g Frosne skovbær
2½ dl Yoghurt med skovbær
2 Frosne, modne bananer (ca. 200 g)
1 tsk Friskpresset citronsaft
100 g Friske hindbær, brombær eller blåbær
½ tsk Citronskal (usprøjtet)
½ spsk Kakaonibs
Pynt
Spiselige blomster