Nicecream med skovbær og skyr

Nicecream med skovbær og skyr

10 min
Nicecream minder om softice - bare lavet på masser af bær, frugt og helt uden sukker. Prøv denne nicecream med skovbær og skyr næste gang du bliver lækkersulten!

Sådan gør du

Nicecream
  • Blend de frosne skovbær med skyr, banan og citronsaft i ca. 2 min. til en tyk jævn nicecream. Fordel den i 2 skåle.
  • Fordel bær, citronskal og kakaonibs herpå. Pynt med spiselige blomster og server.
Velbekomme!
Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Variation

Du kan lave et chokoladegitter af mørk chokolade til din nicecream. Smelt 30 g chokolade over vandbad og fordel det over din nicecream med en ske. 30 g passer til to portioner - energiindholdet for hele retten stiger til 2993 kJ / 715 kcal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2347 kJ / 561 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 22,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 71,9 % 11,5 g
Fedt: 5,2 % 0,4 g

Ingredienser

Nicecream
Frosne skovbær
300 g
2½ dl
Frosne, modne bananer (ca. 200 g)
2
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Friske hindbær, brombær eller blåbær
100 g
Citronskal (usprøjtet)
½ tsk
Kakaonibs
½ spsk
Pynt
Spiselige blomster