Pandekager med skovbær og skyrcreme
•
Lækre, luftige pandekager med skovbær og skyrcreme. Pandekagerne er lette at tilberede og smager himmelsk - og så er de lavet med en blanding af fuldkornsmel og hvedemel. Skyrcremen er drænet, så du får en ekstra cremet udgave til dine pandekager. Lav dem til én du holder af, eller når du skal være lidt god ved dig selv.
Ingredienser
Pandekager
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
---|---|
75 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
|
½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Mælk
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
75 g
Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
|
Tilbehør
150 g
Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
|
|
---|---|
2 dl
Skyr med skovbær
|
Sådan gør du
Uden for bærsæsonen kan du bruge frosne bær i dejen, og frugt eller marmelade som tilbehør.
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4453 kJ / 1064 kcal
Næringsindhold pr. 100g
486 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 21,3 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 66 % | 18,8 g |
Fedt: | 12,7 % | 1,7 g |