Pandekager med skovbær og skyrcreme

Pandekager med skovbær og skyrcreme

Lækre, luftige pandekager med skovbær og skyrcreme. Pandekagerne er lette at tilberede og smager himmelsk - og så er de lavet med en blanding af fuldkornsmel og hvedemel. Skyrcremen er drænet, så du får en ekstra cremet udgave til dine pandekager. Lav dem til én du holder af, eller når du skal være lidt god ved dig selv.

Ingredienser

Pandekager

100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
75 g Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Bagepulver
½ tsk Vaniljepulver
½ tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Groft salt
2 dl Mælk
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
1 spsk Akaciehonning
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
75 g Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær

Tilbehør

150 g Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
2 dl Skyr med skovbær

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver, kardemomme og salt i en skål og bland det godt sammen.
  • Pisk melblandingen sammen med mælken til en jævn blanding.
  • Tilsæt æggeblommer og honning - og pisk det godt.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen sammen med de friske bær.
  • Steg pandekager (ca. ¾ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme 2 min. på hver side - eller til de er gyldne.
  • Hold pandekagerne varme under alufolie og gentag med resten af dejen.
  • Server de lune pandekager med skyr og friske bær.

Uden for bærsæsonen kan du bruge frosne bær i dejen, og frugt eller marmelade som tilbehør.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4453 kJ / 1064 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 21,3 % 6,1 g
Kulhydrat: 66 % 18,8 g
Fedt: 12,7 % 1,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pandekager-med-skovbar-og-skyrcreme/