Pandekager med skovbær og skyrcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 stk

Pandekager

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 dl minimælk
  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 75 g blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
  • 150 g blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær

Sådan gør du

Sådan gør du

Sæt 3 kaffefiltre, adskilte i en sigte over en skål og fordel skyr i kaffefiltrene. Lad det stå til afdrypning ca. 2 timer - eller til en tyk creme.

Pandekager

Kom hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver, kardemomme og salt i en skål og bland det godt sammen. Pisk mel blandingen sammen med mælken til en jævn blanding. Tilsæt æggeblommer og honning - og pisk det godt. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen sammen med de friske bær.

Steg pandekager (ca. ¾ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Hold pandekagerne varme under alufolie og gentag med resten af dejen.

Server de lune pandekager med skyrcreme og friske bær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: