Pandekager med havregryn og skyr

Pandekager med havregryn og skyr

30 min
Pandekager med havregryn og skyr - og helt uden tilsat sukker. Disse pandekager er nemme at lave og kan serveres til både hverdag og fest. Server fx pandekagerne med vaniljeskyr og dine yndlingsbær og -frugter.

Sådan gør du

Pandekager
  • Blend havregryn, mel, æg og de øvrige ingredienser.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Steg en pandekage ad gangen (ca. 1 dl dej pr. pandekage) ved jævn varme i ca. 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Hold pandekagerne varme under alufolie og gentag med resten af smørret og dejen.
  • Anret de lune pandekager med skyr, bær og honning og pynt med spiselige blomster.

Erstat hindbær og blåbær med andre bær i sæson, fx jordbær eller brombær.

Energiindhold for hele retten:

7381 kJ / 1764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 23,8 % 7 g
Kulhydrat: 50,7 % 14,9 g
Fedt: 25,5 % 3,4 g
Relateret video
Sådan laver du Pandekager med havregryn og skyr

Her får du en guide til, hvordan du laver pandekager med havregryn og skyr

Ingredienser

Pandekager
75 g Havregryn (ca. 2 dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
4 Æg
2½ dl Mælk
1½ dl Skyr med vanilje
1 tsk Vaniljepulver
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
25 g Smør til stegning
4 dl Skyr med vanilje
100 g Hindbær
100 g Blåbær
4 spsk Akaciehonning
Pynt
Spiselige blomster, fx hornviol
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk