Fluffy pancakes
Fluffy pancakes eller soufflé pancakes er en superlet pandekage. Den har lidt facon som en amerikansk pandekage, men er bare meget mere luftig og souffléagtig. Og fordi de fluffy pancakes er som soufflé, skal de også spises her og nu, hvis I vil have glæde af luftigheden. Server de fluffy pancakes med cremefraiche, frugt og friske bær som et dejligt syrligt modspil til de søde pandekager.
Ingredienser
Pandekagedej
3
Æggehvider
|
|
---|---|
1 tsk
Ufarvet lagereddike
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
2
Æggeblommer
|
|
1½ spsk
Mælk
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
Bagning af pandekager
5 g
Smør
|
---|
Tilbehør
200 g
Frugt eller bær, fx appelsinfileter, hindbær, blåbær og/eller brombær
|
|
---|---|
2½ dl
Creme fraiche eller Græsk inspireret yoghurt 10%
|
Sådan gør du
Pandekagedej
Sådan bager du fluffy pancakes
Første hold pandekager står skarpt med lige kanter. Dejen falder lidt sammen, så andet hold står knapt så skarpt. Har du mulighed for det, kan du bage alle pandekagerne på én gang i 2 pander. Fluffy pancakes har det som souffle - det er gæsterne, der skal vente på pandekagerne og ikke pandekagerne, der skal vente på gæsterne. Har du en meget sød tand, kan du også servere blåbærsirup eller andre sirupper til de fluffy pancakes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3718 kJ / 889 kcal
Næringsindhold pr. 100g
559 kJ / 134 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 12,4 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 27,7 % | 9,1 g |
Fedt: | 59,9 % | 9,1 g |
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.