Bærsalat med brownie, skyrcreme og pistaciekrokant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

60+ min

Der er dømt skøn dessert med denne salat af røde og blå bær med saftig brownie, vaniljekrydret skyrcreme og knasende krokant med pistacienødder.

Ingredienser

Antal portioner

Brownie

  • 50 g smør
  • 3 spsk kakao
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kaffe
  • 4½ spsk hvedemel
  • 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pistaciekrokant

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 50 g saltede pistacienøddekerner

Skyrcreme

  • 500 g friske blandede bær, fx jordbær, blåbær, brombær og hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Brownie

Smelt smørret og bland kakao i, lad det køle lidt af. Ælt marcipanen med sukker og salt - det må gerne klumpe lidt. Kom ægget i og bland godt. Tilsæt vaniljesukker, kaffe, mel, det afkølede smør med kakao og chokolade og bland det godt. Hæld dejen i bagepapirsklædt form (ca. 18 x 18 cm) og bag den midt i ovnen - for at få det svampede indre, må den ikke få for meget. Lad kagen køle af i mindst 1 time i køleskabet.

Pistaciekrokant

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup. Tilsæt pistacienødder og vend dem hurtigt i sukkeret. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak pistaciekrokanten groft.

Skyrcreme

Bland skyr, sukker, vaniljesukker og citronsaft sammen i en skål. Smag til.

Skær kagen i små tern (ca. 1 x 1 cm). Fordel skyrcremen i bunden af 8 glas. Put 5-6 stykker små brownie ovenpå sammen med lidt af de blandede bær og pistaciekrokanten. Lav 2 lag mere og pynt til sidst med lidt bær og krokant.

Bagetid

25-30 min. ved 180° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Sød, rød mousserende vin på brachetto-druen fx brachetto d'acqui Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær