Bærsalat med brownie, skyrcreme og pistaciekrokant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(62 vurderinger)

60+ min

Der er dømt skøn dessert med denne salat af røde og blå bær med saftig brownie, vaniljekrydret skyrcreme og knasende krokant med pistacienødder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Brownie

  • 50 g smør
  • 3 spsk kakaopulver
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kaffe
  • 4½ spsk hvedemel
  • 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pistaciekrokant

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 50 g saltede pistacienøddekerner

Skyrcreme

  • 500 g friske blandede bær, fx jordbær, blåbær, brombær og hindbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Brownie

Smelt smørret og bland kakao i, lad det køle lidt af. Ælt marcipanen med sukker og salt - det må gerne klumpe lidt. Kom ægget i og bland godt. Tilsæt vaniljesukker, kaffe, mel, det afkølede smør med kakao og chokolade og bland det godt. Hæld dejen i bagepapirsklædt form (ca. 18 x 18 cm) og bag den midt i ovnen - for at få det svampede indre, må den ikke få for meget. Lad kagen køle af i mindst 1 time i køleskabet.

Pistaciekrokant

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup. Tilsæt pistacienødder og vend dem hurtigt i sukkeret. Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak pistaciekrokanten groft.

Skyrcreme

Bland skyr, sukker, vaniljesukker og citronsaft sammen i en skål. Smag til.

Skær kagen i små tern (ca. 1 x 1 cm). Fordel skyrcremen i bunden af 8 glas. Put 5-6 stykker små brownie ovenpå sammen med lidt af de blandede bær og pistaciekrokanten. Lav 2 lag mere og pynt til sidst med lidt bær og krokant.

Bagetid

25-30 min. ved 180° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Sød, rød mousserende vin på brachetto-druen fx brachetto d'acqui Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær

Andre gode forslag