Vaniljecreme med bær og pistacie
45 min
•
&format=webp)
Vaniljecreme med bær og pistacie. Desserten, der har det hele, og endda samlet praktisk i et glas, så den er lige til at servere eller tage med på tur. Der er noget, der er blødt og cremet, og noget der er knasende sprødt. Pistaciekagen er en smule salt, men det harmonerer rigtig godt sammen med de syrlige bær, den søde vaniljecreme og den let bitre karamel. Denne vaniljecreme med bær og pistacie, - både kage og krokant, kan noget helt særligt, især når de danske bær topper om sommeren.
Ingredienser
Pistaciekage
50 g
Helt grønne pistacienødder
|
|
---|---|
75 g
Marcipan
|
|
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
75 g
Blødt smør
|
|
2
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Pistaciekrokant
75 g
Sukker
|
|
---|---|
50 g
Helt grønne pistacienødder
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Skyrcreme
½ liter
Skyr naturel
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
1½ spsk
Vaniljesukker
|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
500 g
Blandede bær fx. jordbær, hindbær, blåbær
|
---|
Sådan gør du
Pistaciekage
Pistaciekrokant
Vaniljecreme med bær og pistacie
I stedet for pistaciekage kan du bruge en chokoladebrownie - det smager også super dejligt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12653 kJ / 3024 kcal
Næringsindhold pr. 100g
788 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 14,5 % | 6,7 g |
Kulhydrat: | 43,9 % | 20,4 g |
Fedt: | 41,6 % | 8,9 g |
