Vaniljecreme med bær og pistacie

Vaniljecreme med bær og pistacie

45 min
Vaniljecreme med bær og pistacie. Desserten, der har det hele, og endda samlet praktisk i et glas, så den er lige til at servere eller tage med på tur. Der er noget, der er blødt og cremet, og noget der er knasende sprødt. Pistaciekagen er en smule salt, men det harmonerer rigtig godt sammen med de syrlige bær, den søde vaniljecreme og den let bitre karamel. Denne vaniljecreme med bær og pistacie, - både kage og krokant, kan noget helt særligt, især når de danske bær topper om sommeren.
https://www.arla.dk/opskrifter/vaniljecreme-med-bar-og-pistacie/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Pistaciekage
  • Blend pistacienødderne helt fint, fx i en minihakker.
  • Ælt marcipan og sukker godt sammen i en skål og bland pistacienødderne heri.
  • Tilsæt smør og pisk blandingen luftig.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til dejen er glat.
  • Rør mel og salt i.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter).
  • Hæld dejen i springformen og bag pistaciebunden i ovnen.
  • Lad pistaciebunden køle af i formen og befri herefter kagen fra springformen.
Pistaciekrokant
  • Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup.
  • Tilsæt pistacienødder og vend dem hurtigt i sukkeret.
  • Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Hak pistaciekrokanten groft.
Vaniljecreme med bær og pistacie
  • Bland skyr, sukker, vaniljesukker og citronsaft - og skal sammen i en skål. Smag til. Skær kagen i små tern (ca. 1 x 1 cm). Fordel skyrcremen i bunden af 8 glas. Put 5-6 stykker små kage ovenpå sammen med lidt af de blandede bær og pistaciekrokanten.

I stedet for pistaciekage kan du bruge en chokoladebrownie - det smager også super dejligt.

Energiindhold for hele retten:

12660 kJ / 3026 kcal

Næringsindhold pr. 100g

789 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,5 % 6,7 g
Kulhydrat: 43,9 % 20,4 g
Fedt: 41,6 % 8,9 g

Ingredienser

Pistaciekage
50 g Helt grønne pistacienødder
75 g Marcipan
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
75 g Blødt smør
2 Æg
2 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Pistaciekrokant
75 g Sukker
50 g Helt grønne pistacienødder
½ tsk Groft salt
Skyrcreme
½ liter Skyr naturel
3 spsk Sukker
1½ spsk Vaniljesukker
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
500 g Blandede bær fx. jordbær, hindbær, blåbær