Vaniljecreme med bær og pistacie

Vaniljecreme med bær og pistacie

45 min
Vaniljecreme med bær og pistacie. Desserten, der har det hele, og endda samlet praktisk i et glas, så den er lige til at servere eller tage med på tur. Der er noget, der er blødt og cremet, og noget der er knasende sprødt. Pistaciekagen er en smule salt, men det harmonerer rigtig godt sammen med de syrlige bær, den søde vaniljecreme og den let bitre karamel. Denne vaniljecreme med bær og pistacie, - både kage og krokant, kan noget helt særligt, især når de danske bær topper om sommeren.

Sådan gør du

Pistaciekage
  • Blend pistacienødderne helt fint, fx i en minihakker.
  • Ælt marcipan og sukker godt sammen i en skål og bland pistacienødderne heri.
  • Tilsæt smør og pisk blandingen luftig.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til dejen er glat.
  • Rør mel og salt i.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter).
  • Hæld dejen i springformen og bag pistaciebunden i ovnen.
  • Lad pistaciebunden køle af i formen og befri herefter kagen fra springformen.
Pistaciekrokant
  • Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme - til en tyk sirup.
  • Tilsæt pistacienødder og vend dem hurtigt i sukkeret.
  • Hæld nødder og karamel ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  • Hak pistaciekrokanten groft.
Vaniljecreme med bær og pistacie
  • Bland skyr, sukker, vaniljesukker og citronsaft - og skal sammen i en skål. Smag til. Skær kagen i små tern (ca. 1 x 1 cm). Fordel skyrcremen i bunden af 8 glas. Put 5-6 stykker små kage ovenpå sammen med lidt af de blandede bær og pistaciekrokanten.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Du kan udskifte pistaciekagen med denne brownie.

Brownies
60+ min
Brownies
(1715)
Velbekomme!
Tip

Istedet for pistaciekage kan du bruge en chokoladebrownie - det smager også super dejligt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12628 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

787 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 14,5 % 6,7 g
Kulhydrat: 44 % 20,3 g
Fedt: 41,5 % 8,8 g

Ingredienser

Pistaciekage
Helt grønne pistacienødder
50 g
Marcipan
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
75 g
Blødt smør
75 g
Æg
2
Hvedemel
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Pistaciekrokant
Sukker
75 g
Helt grønne pistacienødder
50 g
Groft salt
½ tsk
Skyrcreme
½ liter
Sukker
3 spsk
Vaniljesukker
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
1½ spsk
Citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Blandede bær fx. jordbær, hindbær, blåbær
500 g