Skovbærgrød med ahornristede kerner

Skovbærgrød med ahornristede kerner

30 min
Dejlig, intens frugtgrød med søde, sprøde kerner og et lille skvat fløde, der giver en perfekt afrunding. Opskriften er udviklet for Arla Karolines Køkken® af Emma Martiny.

Sådan gør du

Ahornristede kerner
  • Rist solsikke- og græskarkerner i en pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varm og rist i yderligere ca. 1 min. Tilsæt ahornsirup og rist i endnu 1 min. Vend salt i kernerne og hæld dem ud på stykke bagepapir. Fordel de ahornristede kerner lidt, så de ikke hænger for meget sammen og lad dem køle af.
Skovbærgrød
  • Bring bærrene i kog i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med citronskal. Kog skovbærgrøden ved jævn varm og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt ahornsirup og smag til.
  • Server skovbærgrøden lun eller kold i dybe tallerkener med drys af ahornristede kerner og et lille skvat fløde.
Energiindhold for hele retten:

5402 kJ / 1291 kcal

Næringsindhold pr. 100g

715 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 6,5 % 2,7 g
Kulhydrat: 48,3 % 20,3 g
Fedt: 45,2 % 8,7 g

Ingredienser

Ahornristede kerner
25 g Solsikkekerner
25 g Græskarkerner
2 spsk Ahornsirup
Et nip fint salt
Skovbærgrød
500 g Frosne skovbær
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Citronskal (usprøjtet) af en halv citron
3 spsk Ahornsirup
1 dl Piskefløde