Skovbærgrød med ahornristede kerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Dejlig, intens frugtgrød med søde, sprøde kerner og et lille skvat fløde, der giver en perfekt afrunding. Opskriften er udviklet for Karolines Køkken af Emma Martiny.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Ahornristede kerner

  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 2 spsk ahornsirup
  • et nip fint salt

Skovbærgrød

  • 500 g frosne skovbær
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
  • citronskal (usprøjtet) af en halv citron
  • 3 spsk ahornsirup

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Ahornristede kerner

Rist solsikke- og græskarkerner i en pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varm og rist i yderligere ca. 1 min. Tilsæt ahornsirup og rist i endnu 1 min. Vend salt i kernerne og hæld dem ud på stykke bagepapir. Fordel de ahornristede kerner lidt, så de ikke hænger for meget sammen og lad dem køle af.

Skovbærgrød

Bring bærrene i kog i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med citronskal. Kog skovbærgrøden ved jævn varm og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt ahornsirup og smag til.

Server skovbærgrøden lun eller kold i dybe tallerkener med drys af ahornristede kerner og et lille skvat fløde.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag