Skovbærgrød med ahornristede kerner

30 min
Skovbærgrød med ahornristede kerner

Dejlig, intens frugtgrød med søde, sprøde kerner og et lille skvat fløde, der giver en perfekt afrunding. Opskriften er udviklet for Arla Karolines Køkken® af Emma Martiny.

Ingredienser

Ahornristede kerner

25 g Solsikkekerner
25 g Græskarkerner
2 spsk Ahornsirup
Et nip fint salt

Skovbærgrød

500 g Frosne skovbær
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Citronskal (usprøjtet) af en halv citron
3 spsk Ahornsirup
1 dl Piskefløde

Sådan gør du

Ahornristede kerner

  • Rist solsikke- og græskarkerner i en pande ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varm og rist i yderligere ca. 1 min. Tilsæt ahornsirup og rist i endnu 1 min. Vend salt i kernerne og hæld dem ud på stykke bagepapir. Fordel de ahornristede kerner lidt, så de ikke hænger for meget sammen og lad dem køle af.

Skovbærgrød

  • Bring bærrene i kog i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med citronskal. Kog skovbærgrøden ved jævn varm og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt ahornsirup og smag til.
  • Server skovbærgrøden lun eller kold i dybe tallerkener med drys af ahornristede kerner og et lille skvat fløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5328 kJ / 1273 kcal

Næringsindhold pr. 100g

706 kJ / 169 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 6,6 % 2,7 g
Kulhydrat: 48,9 % 20,3 g
Fedt: 44,5 % 8,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/skovbargrod-med-ahornristede-kerner/