Hindbærmuffins med havregrynscrumble
60+ min

Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Lækre hindbærmuffins med sprød havregrynscrumble, som er hurtige at bage og smager vidunderligt til kaffepausen. Hindbærrene kan skiftes ud med andre bær.
Bedømmelse (49 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Lækre hindbærmuffins med sprød havregrynscrumble, som er hurtige at bage og smager vidunderligt til kaffepausen. Hindbærrene kan skiftes ud med andre bær.

Opskriften gælder for 12 stk

  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 2 dl mælk
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 175 g hindbær, friske eller frosne

Havregrynscrumble

  • 50 g smør
  • 3½ spsk hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør smør og mælk heri. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen. Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller. Fyld formene ⅔ op og fordel hindbærrene herpå. Tryk dem let ned i dejen.

Havregrynscrumble

Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn og sukker. Fordel dejen over kagerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 37 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 21,2 g
Print