Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Hindbærmuffins med havregrynscrumble

60+ min
Lækre svampede muffins med sprød havregrynscrumble på toppen. Disse skønne muffins at hurtige at bage og smager vidunderligt. De svampede muffins kan laves med både hindbær, brombær eller andre bær i sæson. Muffins med bær er en lækker 'tag-med' kage - så prøv disse nemme hindbærmuffins næste gang du skal have kage med på job, i skole eller i skoven.

Sådan gør du

Dej til muffins
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør smør og mælk heri.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ⅔ op og fordel bærrene herpå. Tryk dem let ned i dejen.
Havregrynscrumble
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn og sukker.
  • Fordel dejen over kagerne og bag dem midt i ovnen.
Bagetid
  • 20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Vild med muffins? Prøv disse lækre chokolademuffins næste gang...

Chokolademuffins
45 min
Chokolademuffins
(264)
Velbekomme!
Tips

Du kan også lave disse muffins med frosne bær. Server evt- de lune muffins med letpisket flødeskum eller en god vaniljeis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13855 kJ / 3311 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1194 kJ / 285 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 56,3 % 39,5 g
Fedt: 37,8 % 12,2 g
Relateret video
Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Lækre svampede muffins med sprød havregrynscrumble på toppen. Disse skønne muffins at hurtige at bage og smager vidunderligt. De svampede muffins kan laves med både hindbær, brombær eller andre bær i sæson. Muffins med bær er en lækker 'tag-med' kage - så prøv disse nemme hindbærmuffins næste gang du skal have kage med på job, i skole eller i skoven.

Ingredienser

Dej til muffins
Æg
2
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Smør - smeltet
100 g
Mælk
2 dl
Hvedemel (ca. 4 dl)
225 g
Bagepulver
2 tsk
Vaniljesukker
1½ tsk
Hindbær, brombær eller blåbær
175 g
Havregrynscrumble
Smør
50 g
Hvedemel
½ dl
Havregryn
1 dl
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g