Hindbærmuffins med havregrynscrumble

1 time 10 min
Arbejdstid: 45 min
Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Lækre svampede muffins med sprød havregrynscrumble på toppen. Disse skønne muffins at hurtige at bage og smager vidunderligt. De svampede muffins kan laves med både hindbær, brombær eller andre bær i sæson. Muffins med bær er en lækker 'tag-med' kage - så prøv disse nemme hindbærmuffins næste gang du skal have kage med på job, i skole eller i skoven.

Ingredienser

Dej til muffins

2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smør - smeltet
2 dl Mælk
225 g Hvedemel (ca. 4 dl)
2 tsk Bagepulver
1½ tsk Vaniljesukker
175 g Hindbær, brombær eller blåbær

Havregrynscrumble

50 g Smør
½ dl Hvedemel
1 dl Havregryn
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Dej til muffins

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør smør og mælk heri.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller.
  • Fyld formene ⅔ op og fordel bærrene herpå. Tryk dem let ned i dejen.

Havregrynscrumble

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn og sukker.
  • Fordel dejen over kagerne og bag dem midt i ovnen i 20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan også lave disse muffins med frosne bær. Server evt- de lune muffins med letpisket flødeskum eller en god vaniljeis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13805 kJ / 3299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1194 kJ / 285 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 56,2 % 39,5 g
Fedt: 37,9 % 12,2 g
Relateret video Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Lækre svampede muffins med sprød havregrynscrumble på toppen. Disse skønne muffins at hurtige at bage og smager vidunderligt. De svampede muffins kan laves med både hindbær, brombær eller andre bær i sæson. Muffins med bær er en lækker 'tag-med' kage - så prøv disse nemme hindbærmuffins næste gang du skal have kage med på job, i skole eller i skoven.

https://www.arla.dk/opskrifter/hindbarmuffins-med-havregrynscrumble/