Hindbærmuffins med havregrynscrumble

Bedømmelse

(63 vurderinger)

60+ min

Lækre hindbærmuffins med sprød havregrynscrumble, som er hurtige at bage og smager vidunderligt til kaffepausen. Hindbærrene kan skiftes ud med andre bær.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 stk

  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 2 dl mælk
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 175 g hindbær, friske eller frosne

Havregrynscrumble

  • 50 g smør
  • 3½ spsk hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør smør og mælk heri. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen. Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller. Fyld formene ⅔ op og fordel hindbærrene herpå. Tryk dem let ned i dejen.

Havregrynscrumble

Skær smørret i mindre stykker og smuldr melet heri sammen med havregryn og sukker. Fordel dejen over kagerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde: