Chokorug med skyr

Chokorug med skyr

60+ min
Fryseegnet
Chokorug med skyr er din go-to snack, når du skal have morgenmad på farten eller er sulten om eftermiddagen. Dejen til chokorug er super nem at lave, har kort hævetid og bages i muffinforme, Disse chokorug vendes i grofthakkede hasselnødder, men du kan også bruge mandler eller andre nødder/kerner.

Sådan gør du

Bagetid:

30-35 min. ved 175° - traditionel ovn

Chokorug med skyr
  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt skyr og derefter resten af ingredienserne.
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen skal være lidt fugtig.
  • Dyp to spiseskeer i vand og form 12 boller (ca. 1 dl dej), vend dem i hasselnøddekernerne og sæt dem i muffinsforme - gerne i en muffinbageplade.
  • Drys med lidt flagesalt og lad dine chokorug hæve i 30 min.
  • Bag dem midt i ovnen.

Du kan bruge mandler, pecannødder eller kerner som topping.

Chokorug kan fryses. Lad chokorug tø op på køkkenbordet eller varm dem evt. i ovn eller på brødrister.

Energiindhold for hele retten:

13937 kJ / 3331 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1017 kJ / 243 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,6 g
Protein: 11,5 % 6,9 g
Kulhydrat: 63,4 % 38 g
Fedt: 25,1 % 6,9 g
Mere inspiration

Lækker bowl med skyr, frugt og knas

Ingredienser

Chokorug med skyr
Gær
25 g
Lunkent vand
3 dl
Skyr naturel
2 dl
Rugmel
200 g
Hvedemel
150 g
Havregryn
3 dl
Knækkede rugkerner
1 dl
Grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
100 g
Friske dadler i tern (ca. 130 g)
6
Flagesalt
1 tsk
Topping
Grofthakkede hasselnøddekerner
100 g
Flagesalt
Skovsyre