Gulerods-ispinde med skyr og ingefær

8 timer
Arbejdstid: 35 min
Gulerods-ispinde med skyr og ingefær

Skønne ispinde med gulerod og skyr. Det er is på en helt ny måde - både forfriskende og læskende.

Ingredienser

3 dl Vand
4 Gulerødder i mindre stykker (ca. 250 g)
25 g Skrællet frisk ingefær i mindre stykker
4 spsk Akaciehonning
2 spsk Sukker
4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
3 dl Skyr naturel
1 dl Mælk
4 tsk Friskpresset citronsaft
8- 10 Ispindeforme (ca. 1¼ dl)
8- 10 Træispinde

Pynt

Smeltet mørk chokolade
Hakkede usaltede pistacienødder

Sådan gør du

  • Bring vand og gulerødder i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp gulerødderne tørre.
  • Kom gulerødder, ingefær, honning og sukker i en foodprocessor og kør det i ca. 20 sek. til en jævn puré.
  • Stil puréen i køleskabet i ca. ½ time - til den er helt kold.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Vend gulerodspuréen i.
  • Rør skyr og mælk sammen og vend det i gulerodsblandingen sammen med citron. Smag til.
  • Hæld isblandingen i en ismaskine og kør i ca. 40 min.
  • Fordel isen i isforme.
  • Stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time.
  • Pynt ispindene med smeltet mørk chokolade og pistacienøddekerner.
  • Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene. Find din helt egen dekoration.

Har du ikke en ismaskine kan du fryse isblandingen direkte i isforme. Lad dem fryse natten over. Frisk ingefær har en meget fremtrædende smag, så smag til efter din egen smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5010 kJ / 1197 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 17,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 68,4 % 16,3 g
Fedt: 14,1 % 1,5 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerods-ispinde-med-skyr-og-ingefar/