Skyr-yoghurt med rugdrys

Skyr-yoghurt med rugdrys

30 min
Hold dig kvik og klar....med et rigtig godt drys, til din yoghurt, af sunde og lækre ting: rugbrød, mørk chokolade og mandler. Til morgenmad eller mellemmåltid.

Sådan gør du

  • Hak rugbrødet i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Fordel det smuldrede rugbrød på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen – vend rundt et par gange undervejs. Rugbrødet skal være godt tørt – tiden afhænger af brødets friskhed. Lad rugdrysset køle af på bagepapiret på en bagerist. Bland med chokolade og mandler.
  • Kom yoghurten i dybe tallerkener eller skåle. Kom 2-3 spsk rugdrys på og server straks.
Tip
  • Du kan gemme rugdrysset i et glas med låg en uges tid. Der er rugdrys til ca. 8 portioner yoghurt.
Ristning
  • 6-12 min. ved 200° - varmluft

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4130 kJ / 987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

712 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 18,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 49,1 % 20,6 g
Fedt: 32,4 % 6,2 g

Ingredienser

Rugbrød uden kerner
200 g
Hakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
40 g
Hakkede mandler
40 g
Skyr-yoghurt med hindbær og granatæble
3 dl