Skyr-yoghurt med rugdrys

30 min
Skyr-yoghurt med rugdrys

Hold dig kvik og klar....med et rigtig godt drys, til din yoghurt, af sunde og lækre ting: rugbrød, mørk chokolade og mandler. Til morgenmad eller mellemmåltid.

Ingredienser

200 g Rugbrød uden kerner
40 g Hakket mørk chokolade
40 g Hakkede mandler
3 dl Skyr-yoghurt med hindbær og granatæble

Sådan gør du

  • Hak rugbrødet i en foodprocessor eller riv det på et rivejern. Fordel det smuldrede rugbrød på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen – vend rundt et par gange undervejs. Rugbrødet skal være godt tørt – tiden afhænger af brødets friskhed. Lad rugdrysset køle af på bagepapiret på en bagerist. Bland med chokolade og mandler.
  • Kom yoghurten i dybe tallerkener eller skåle. Kom 2-3 spsk rugdrys på og server straks.

Tip

  • Du kan gemme rugdrysset i et glas med låg en uges tid. Der er rugdrys til ca. 8 portioner yoghurt.

Ristning

  • 6-12 min. ved 200° - varmluft

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4130 kJ / 987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

712 kJ / 170 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 18,5 % 7,7 g
Kulhydrat: 49,2 % 20,6 g
Fedt: 32,3 % 6,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-yoghurt-med-rugdrys/