Knasekage med skyrflødeskum og friske bær
2 timer
•
Arbejdstid: 40 min
•
Skøn knasekage med sprøde bunde, friskt skyrflødeskum, chokolade og masser af bær. Denne lagkage er virkelig lækker og ser imponerende ud - og er virkelig nem at lave. De sprøde nøddebunde er superlækre og det syrlige skyrflødeskum giver et dejligt modspil til de søde bunde, hvid og mørk chokolade og friske bær. Det eneste, der er svært ved denne lækre knasekage er at skære et pænt stykke - og at holde fingrene væk! Server knasekagen med friske bær og spiselige blomster til dessert - eller til en kop eftermiddagskaffe.
Ingredienser
Nøddemarengsbunde - 4 stk.
300 g
Blandede nødder, fx valnøddekerner, hasselnøddekerner eller mandler (ca. 5 dl)
|
|
---|---|
5
Æggehvider
|
|
225 g
Rørsukker (ca. 2½ dl)
|
Skyrflødeskum
2½ dl
Skyr naturel
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
½ liter
Piskefløde
|
750 g
Blandede bær, fx jordbær, hindbær og blåbær
|
|
---|---|
25 g
Høvlet mørk chokolade
|
|
25 g
Høvlet hvid chokolade
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
|
---|---|
Spiselige blomster
|
|
Grofthakkede usaltede pistacienødder
|
|
Flormelis
|
Sådan gør du
Nøddemarengsbunde
Skyrflødeskum
Sådan lægger du knasekagen sammen
De friske bær kan skiftes ud med anden frugt alt efter sæson og smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23464 kJ / 5608 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1029 kJ / 246 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 7,7 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 30,5 % | 18,5 g |
Fedt: | 61,8 % | 17,2 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.