Knasekage med skyrflødeskum og friske bær

Knasekage med skyrflødeskum og friske bær

60+ min
Skøn knasekage med sprøde bunde, friskt skyrflødeskum, chokolade og masser af bær. Denne lagkage er virkelig lækker og ser imponerende ud - og er virkelig nem at lave. De sprøde nøddebunde er superlækre og det syrlige skyrflødeskum giver et dejligt modspil til de søde bunde, hvid og mørk chokolade og friske bær. Det eneste, der er svært ved denne lækre knasekage er at skære et pænt stykke - og at holde fingrene væk! Server knasekagen med friske bær og spiselige blomster til dessert - eller til en kop eftermiddagskaffe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 150° - varmluft.

Nøddemarengsbunde
  • Kom nødderne i en hurtighakker og hak dem meget fint.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min., til hviderne er seje.
  • Vend de hakkede nødder i.
  • Fordel marengsen på 4 stykker bagepapir og smør hver portion ud i en cirkel (ca. 24 cm i diameter).
  • Bag 2 marengsbunde ad gangen.
  • Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde.
  • Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.
Skyrflødeskum
  • Pisk skyr, flormelis og vaniljekorn med en håndmixer i ca. 2 min.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum.
  • Vend skyr og flødeskum godt sammen og smag til.
Sådan lægger du knasekagen sammen
  • Læg nøddemarengsbundene sammen med skyrflødeskum, bær, mørk og hvid chokolade - slut af med et lag skyrflødeskum. Pynt kagen med bær, chokolade, citronmelisse, spiselige blomster og grofthakkede pistacienøddekerner. Drys til sidst lidt flormelis på toppen.

De friske bær kan skiftes ud med anden frugt alt efter sæson og smag.

Energiindhold for hele retten:

23464 kJ / 5608 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1029 kJ / 246 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,7 % 4,7 g
Kulhydrat: 30,5 % 18,5 g
Fedt: 61,8 % 17,2 g
Mere inspiration

Endnu en sprød og lækker sommerfristelse.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Nøddemarengsbunde - 4 stk.
300 g Blandede nødder, fx valnøddekerner, hasselnøddekerner eller mandler (ca. 5 dl)
5 Æggehvider
225 g Rørsukker (ca. 2½ dl)
Skyrflødeskum
2½ dl Skyr naturel
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
½ liter Piskefløde
750 g Blandede bær, fx jordbær, hindbær og blåbær
25 g Høvlet mørk chokolade
25 g Høvlet hvid chokolade
Pynt
Citronmelisseblade
Spiselige blomster
Grofthakkede usaltede pistacienødder
Flormelis
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk