Sprøde bunde med hindbær
60+ min

Sprøde bunde med hindbær

Sprødt og blødt i skøn forening og dejlige danske bær.
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde bunde med hindbær

Sprødt og blødt i skøn forening og dejlige danske bær.

Antal portioner

Sprøde bunde - 3 stk.

Pynt

  • hindbær

Fremgangsmåde:

Sprøde bunde

Bland ingredienserne i en tykbundet gryde og giv dem et opkog under omrøring. Lad blandingen køle lidt af. Tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og drys en kant af hvedemel (ca. 2 cm høj) rundt om cirklen - melkanten forhindrer dejen i at løbe ud. Smør 1/3 af dejen ud i cirklen til 2 cm fra melkanten. Bag bunden midt i ovnen. Forbered bagepapir med cirkel og melkant til den anden bund, mens den første bager. Gentag med tredje bund. Lad den færdigbagte bund ligge på pladen ca. 5 min. og køl den derefter af på en bagerist. Børst overskydende mel af.

Pisk fløde og flormelis til et let skum, vend hindbærrene i og fordel fyldet mellem bundene.

Tip

Du kan bruge alle sommerens bær - kom gerne ekstra bær i flødeskummet.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Tips

Kan fryses uden fyld.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 72 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den let perlende søde vin moscato d'asti smager skønt, og moscato-druen passer rigtig godt til hindbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade