Sprøde mandelbunde med hindbær

1 time 5 min
Fryseegnet
Sprøde mandelbunde med hindbær

Sprøde mandelbunde i skøn forening med dejlige danske hindbær og frisk pisket flødeskum. En simpel, nem og yderst lækker kage, som kan serveres, når sæsonen bugner af friske hindbær, jordbær og/eller blåbær. De sprøde bunde kan forberedes i god tid, da de kan fryses. Server hindkagen med sprøde bunde og flødeskum - og pynt kagen med friske bær, spiselig blomster eller et drys flormelis.

Ingredienser

Sprøde bunde - 3 stk.

100 g Finthakkede, smuttede mandler
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Smør
2 spsk Piskefløde
1 spsk Hvedemel

Hindbærskum

2 dl Piskefløde
1 spsk Flormelis
100 g Rensede hindbær

Pynt

Hindbær

Sådan gør du

Sprøde bunde

  • Bland mandler, sukker, smør, fløde og mel i en tykbundet gryde og giv det et opkog under omrøring. Lad blandingen køle lidt af.
  • Tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg bagepapiret på en bageplade og drys en kant af hvedemel (ca. 2 cm høj) rundt om cirklen - melkanten forhindrer dejen i at løbe ud.
  • Smør 1/3 af dejen ud i cirklen til 2 cm fra melkanten. Bag bunden midt i ovnen i ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad den færdigbagte bund ligge på bagepladen ca. 5 min. og køl den derefter af på en bagerist. Børst overskydende mel af.
  • Forbered bagepapir med cirkel og melkant til den anden bund, mens den første bager. Gentag med tredje bund.

Hindbærskum

  • Pisk fløde og flormelis til et let flødeskum, vend hindbærrene i og fordel fyldet mellem bundene. Pynt med friske hindbær.

Du kan bruge alle sommerens bær - kom gerne ekstra bær i flødeskummet.

Du kan fryse bundene uden fyld.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10737 kJ / 2566 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1654 kJ / 395 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 4,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 20,4 % 19,8 g
Fedt: 75,2 % 33,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-bunde-med-hindbar/