Mandelkage

Bedømmelse

(50 vurderinger)

60+ min

Dejlig kage med smag af marcipan. Server den med soft ice og ikke et øje er tørt!

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

Soft ice

Pynt:

  • smeltet hvid chokolade

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk mandler, vaniljekorn, bagepulver og fløde i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mandeldejen. Hæld dejen i en smurt, raspdrysset springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist. Pynt den afkølede kage ved at trække tynde striber chokolade med en ske.

Soft ice

Skær isen i tern og lad den tø lidt op i en skål. Tilsæt fløde og pisk blandingen let og luftig med håndmixer.

Ved serveringen

Skær kagen i mindre stykker og anret dem på portionstallerkener sammen med soft ice.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 71 %

Kilde: