Mandelkage
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
En dejlig, dejlig kage som efterhånden er blevet en klassisker. Kan både serveres på kagebordet og som dessert.
Ingredienser
185 g
Mandler (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
125 g
Blødt smør
|
|
300 g
Sukker (ca. 3½ dl)
|
|
4
Æg
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
75 g
Rasp (ca. 1¾ dl)
|
Hindbærsauce
250 g
Hindbær
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
Fyld
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 spsk
Hedvin, fx framboise (hindbærbrændevin)
|
Sådan gør du
Hindbærsauce
Fyld
Framboise kan udelades. Overtræk kagen med chokolade og server den med frugter, fx henkogte pærer og softice.
Madelraden skal være helt kold inden den tages ud af formen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22468 kJ / 5370 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1397 kJ / 334 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 6,2 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 34,8 % | 28,6 g |
Fedt: | 58,4 % | 22 g |
Alkohol: | 0,6 % |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.