Toscakage

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Toscakage

Sandkage med et strejf af frisk citron - toppet med blød karamelliseret mandelfyld.

Ingredienser

2 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smeltet smør
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset citronsaft
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 tsk Bagepulver

Mandelfyld

100 g Hakkede mandler
100 g Smeltet smør
100 g Sukker
3 spsk Piskefløde
3 spsk Sirup
2 spsk Hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker skummende og tilsæt det smeltede smør.
  • Bland citronskal og -saft, hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt.
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og hæld dejen i.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min ved 150°.

Mandelfyld

  • Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog blandingen op under oprøring.
  • Fordel mandelfyldet på den forbagte kage.
  • Bag kagen yderligere ca. 10 min, eller til den er lysebrun.
  • Lad kagen køle helt af inden servering.

Tilsæt 1 ½ tsk flagesalt til mandelfyldet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16038 kJ / 3833 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1778 kJ / 425 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 38,7 % 40,5 g
Fedt: 56,5 % 27,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/toscakage/