Risalamande islagkage
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•

Risalamande islagkage - hvis du har lyst til en virkelig flot dessert, der minder om jul. Her skal du bruge en rest risalamande, så husk det, når du alligevel laver risalamande - eller køb en færdig. Risalamande islagkagen indeholder både marcipan, mandler, vanilje, hvid chokolade og kirsebærsauce - og den smager ligeså godt, som den ser ud. Hav risalamande islagkagen klar i fryseren - så er det nemt at servere dessert den dag, du har brug for det.
Ingredienser
Kiksebund
1½
Æggehvide
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1 1/4 dl)
|
|
50 g
Finthakkede mandler
|
|
50 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
|
Juleis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
1
Vaniljestang, kornene heraf
|
|
2 dl
Risalamande, blendet
|
|
150 g
Marcipan i små tern
|
|
75 g
Grofthakket hvid chokolade
|
|
75 g
Grofthakkede, ristede, smuttede mandler
|
|
200 g
Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce
|
Sådan gør du
Kiksebund
Juleis
Sådan samler du risalamande islagkagen
Har du ikke en rest risalamande kan du bruge færdigkøbt risalamande. Du kan evt. også pynte risalamande-islagkagen med guldstøv.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21779 kJ / 5205 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1401 kJ / 335 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 6,4 % | 5,2 g |
Fedt: | 60,3 % | 22,9 g |
Kulhydrat: | 33,3 % | 27,4 g |
