Risalamande islagkage

Risalamande islagkage

60+ min
Fryseegnet
Risalamande islagkage - hvis du har lyst til en virkelig flot dessert, der minder om jul. Her skal du bruge en rest risalamande, så husk det, når du alligevel laver risalamande - eller køb en færdig. Risalamande islagkagen indeholder både marcipan, mandler, vanilje, hvid chokolade og kirsebærsauce - og den smager ligeså godt, som den ser ud. Hav risalamande islagkagen klar i fryseren - så er det nemt at servere dessert den dag, du har brug for det.

Sådan gør du

Kiksebund
  • Pisk æggehvider og sukker stift. Vend mandler og kiks i.
  • Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Fordel dejen i formen og bag den.
  • Lad bunden afkøle i formen. Fjern ringen og rengør den.
Juleis
  • Pisk imens fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Frys iscremen til den er let frossen - i fryseren eller i en ismaskine.
  • Hæld ⅔ af iscremen i en skål og bland den let med blendet risalamande, marcipan, chokolade, mandler (gem lidt til pynt) og ca. ½ dl kirsebærsauce.
Sådan samler du risalamande islagkagen
  • Løsn kiksebunden fra bagepapiret og sæt den tilbage i en springform foret med lagkageplast.
  • Hæld iscremeblandingen over bunden.
  • Hæld den sidste ⅓ af iscremen på og fordel et par spsk kirsebærsauce herpå og lav swirls i iscremen - brug fx enden af en teske.
  • Pynt med hakkede smuttede mandler, hele kirsebær fra kirsebærsaucen.
  • Stil isen tildækket i fryseren til næste dag. Server med resten af kirsebærsaucen ved siden af.
Bagetid
  • ca. 15 min. ved 175° - varmluftsovn
Mere inspiration

Her er en anden skøn og flot juledessert.

Julecheesecake
60+ min
Julecheesecake
(191)
Velbekomme!
Tips

Har du ikke en rest risalamande kan du bruge færdigkøbt risalamande. Du kan evt. også pynte risalamande islagkagen med guldstøv.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20654 kJ / 4936 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1524 kJ / 364 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 6,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 32,4 % 29,1 g
Fedt: 61,5 % 25,3 g

Ingredienser

Kiksebund
Æggehvide
Sukker (ca. 1 1/4 dl)
100 g
Finthakkede mandler
50 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
50 g
Juleis
½ liter
Æggeblommer
3
Sukker
5 spsk
Vaniljestang, kornene heraf
1
Ca. 2 dl risalamande, blendet
Marcipan i små tern
150 g
Grofthakket hvid chokolade
75 g
Grofthakkede, ristede, smuttede mandler
75 g
Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce
200 g