Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladeis

Bedømmelse

(8 vurderinger)

1 timer

Pandekager og is er en klassiker. Her i en variant med chokolade og appelsin.

Ingredienser

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 5 dl appelsinjuice
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)

Pandekager

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 5 dl mælk
  • 6 æg
  • 50 g smeltet smør

Frugtsalat

  • 4 store appelsiner (ca. 800 g)
  • 50 g grofthakket orangechokolade
  • 1 spsk grofhakkede usaltede pistacienøddekerner
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Chokolade (ca. 445 g)

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Appelsinsirup

Bring appelsinjuice og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er 2-2½ dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af.

Pandekager

Bland mel og appelsinskal i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en klumpfri dej. Tilsæt æg og smør. Fordel ½ dl dej i en varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (ca. 3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne - der bliver 16 stk. ialt. Fold pandekagerne sammen 2 gange og læg dem på et varmt fad. Hold dem lune under alufolie.

Frugtsalat

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med. Bland appelsinfileterne med chokolade og pistaciekerner.

Kugl chokoladeisen op og server den til de lune pandekager, appelsinsirup og frugtsalat. Pynt med citronmelisse.

Frysetips

Pandekagerne kan fryses.

Tips

Bag evt. pandekagerne på forhånd. Mælk eller fløde i pandekagedejen, gør pandekagerne bløde og smidige, og er altså godt at bruge, hvis pandekagerne skal rulles sammen. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde og knasende.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde: