Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladeis

Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladeis

1 time
Fryseegnet
Pandekager og is er en klassiker. Her i en variant med chokolade og appelsin.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandekager-med-appelsinsirup-frugt-og-chokoladeis/

Sådan gør du

Appelsinsirup
  • Bring appelsinjuice og sukker i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er 2-2½ dl appelsinsirup - rør af og til.
  • Lad siruppen køle af.
Pandekager
  • Bland mel og appelsinskal i en skål.
  • Pisk mælken i lidt efter lidt til en klumpfri dej.
  • Tilsæt æg og smør.
  • Fordel ½ dl dej i en varm pande (ca. 14 cm i diameter).
  • Bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. eller til den er gylden.
  • Vend pandekagen og bag den færdig (ca. 3 min. i alt).
  • Bag resten af pandekagerne - der bliver 16 stk. i alt.
  • Fold pandekagerne sammen 2 gange og læg dem på et varmt fad.
  • Hold dem lune under alufolie.
Frugtsalat
  • Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.
  • Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Bland appelsinfileterne med chokolade og pistaciekerner.
  • Kugl chokoladeisen op og server den til de lune pandekager, appelsinsirup og frugtsalat. Pynt med citronmelisse.

Bag evt. pandekagerne på forhånd. Mælk eller fløde i pandekagedejen, gør pandekagerne bløde og smidige, og er altså godt at bruge, hvis pandekagerne skal rulles sammen. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde og knasende.

Pandekagerne kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

15905 kJ / 3801 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 10,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 56,6 % 17,8 g
Fedt: 33,2 % 4,8 g
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

Appelsinsirup
5 dl Appelsinjuice
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
Pandekager
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
5 dl Mælk
6 Æg
50 g Smeltet smør
Frugtsalat
4 Store appelsiner (ca. 800 g)
50 g Grofthakket orangechokolade
1 spsk Grofhakkede usaltede pistacienødder
1 liter Chokoladeis
Pynt
Citronmelisseblade