Pandekager med is

45 min
Fryseegnet
Pandekager med is

Pandekager med is er en ægte dessert klassiker. Denne nemme opskrift på pandekager med is har et friskt pift af citronskal - perfekt sammen med vaniljeflødeisen. Pandekager med is holder både til fest og til lidt forkælelse i weekenden. Pandekagerne er lette at lave og isen kan du købe - hvis du ikke har mod på at lave en af Arla Karolines Køkken® hjemmelavede is.

Ingredienser

Pandekagedej

80 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 dl Mælk
3 Æg
75 g Smør

Fyld

½ liter Vaniljeflødeis
250 g Solbærsyltetøj

Sådan gør du

Pandekagedej

  • Bland mel, sukker, salt og citronskal.
  • Pisk mælken i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i.
  • Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen.
  • Bag pandekagerne ved jævn varme (½ dl dej pr. pandekage), til de er lysebrune på begge sider.
  • Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt fad. Hold dem varme under folie.

Pandekager med is

  • Skær isen i bjælker og læg dem i pandekagerne lige før serveringen.
  • Server solbærsyltetøj til.

Læg et stykke papir imellem pandekagerne, så er det nemt at tage det antal op du skal bruge.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9802 kJ / 2343 kcal

Næringsindhold pr. 100g

871 kJ / 208 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 7,8 % 4 g
Kulhydrat: 53,7 % 27,5 g
Fedt: 38,5 % 9 g
Relateret video Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

https://www.arla.dk/opskrifter/pandekager-med-is/