Pandekager med is - Opskrifter - Arla

Pandekager med is

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(136 vurderinger)

45 min

Pandekager med is er en ægte dessert klassisker. Med denne nemme opskrift får pandekagerne et friskt pift af citronskal - perfekt sammen med vaniljeflødeisen.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 80 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 75 g smør

Fyld

  • ½ liter vaniljeflødeis
  • 250 g solbærsyltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel, sukker, salt og citronskal. Pisk mælken i lidt ad gangen, til en klumpfri dej. Pisk æggene i. Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen. Bag pandekagerne ved jævn varme (½ dl dej pr. pandekage), til de er lysebrune på begge sider. Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt fad. Hold dem varme under folie.

Fyld

Skær isen i bjælker og læg dem i pandekagerne lige før serveringen. Server solbærsyltetøj til.

Tip

Ved frysning af pandekagerne lægges et stykke bagepapir mellem hver.

Frysetip

Pandekagerne kan fryses for sig.

Hvordan laver man pandekager

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: