Brombærlagkage med chokoladeflødeskum
4 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
Friske brombær inspirerer til hjemmelavet lagkage med brombær. Når sommeren går på hæld og efteråret trænger sig på, bugner den danske natur med dejlige friske brombær. Prøv denne dejlige brombærlagkage med chokoladeflødeskum - den er fantastisk flot og smager lige så godt, som den ser ud. Server lagkagen på terrassen i sensommersolen eller indendørs i efterårets ruskende regn.
Ingredienser
Bunde - 3 stk.
4
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
Råsyltede brombær
1 dl
Koncentreret sød tranebærsaft
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker (ca. dl)
|
|
400 g
Rensede friske brombær
|
¾ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
100
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
Brombærstøv og/eller friske brombær
|
---|
Sådan gør du
Bunde
Råsyltede brombær
Sådan samler du brombærlagkage
Brombærstøv giver et eventyrligt pift, men er det for svært at finde, kan du bruge friske brombær – eller din fantasi.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18558 kJ / 4435 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1032 kJ / 247 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 5,6 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 34,9 % | 21,2 g |
Fedt: | 59,5 % | 16,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.