Chokoladelagkage med skovbærmousse - Opskrifter - Arla

Chokoladelagkage med skovbærmousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(62 vurderinger)

60+ min

En lagkage ud over det sædvanlige, hvor sødme og syre forenes i en dejlig harmoni af chokolade, frugt og valnøddecrunch.

Ingredienser

12 stykker pr. lagkage

Antal portioner

Skovbærmousse

Marcipanbunde

  • 300 g ren, rå marcipan
  • 2 sammenpiskede æg
  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 50 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk hjortetaksalt

Valnøddecrunch

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 75 g valnøddekerner (ca. 1½ dl)

Chokoladecreme

  • 300 g friske hindbær

Pynt

  • friske hindbær
  • friske brombær
  • friske blåbær
  • spiselig blomst

Sådan gør du

Sådan gør du

Skovbærmousse

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bær, sirup og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt cognac og kog det i yderligere ca. 1 min. Hæld bærgrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold. Pisk fløde og grød til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med lidt af flødeblandingen og vend blandingen i resten. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Marcipanbunde

Pisk marcipanen til den smuldrer og pisk æg i lidt efter lidt - til blandingen er glat. Pisk æggehvider og flormelis til marengs og vend det i marcipanen. Sigt mel og hjortetaksalt i blandingen og vend det forsigtigt sammen. Tegn 3 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir og vend dem rundt. Fordel dejen i de tre cirkler og bag dem straks.

Valnøddecrunch

Fordel sukkeret i en pande. Lad det smelte først 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 5 min. ved svag varme - til det er gyldent. Pas på det ikke bliver mørkt. Kom valnødderne i og rør i ca. 1 min. Fordel nødderne på et stykke bagepapir og afkøl dem på en bagerist. Hak dem groft.

Chokoladecreme

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade i til blandingen er ensartet. Læg straks kagen sammen.

Opbygning af kagen

Læg en bund på det fad som kagen skal serveres på. Fordel først halvdelen af skovbærmoussen og dernæst 150 g af hindbærrene på bunden. Læg 2. bund ovenpå, fordel resten af skovbærmoussen og 150 g af hindbær herpå. Læg 3. bund på toppen og fordel chokoladecremen på top og sider til kagen er helt pakket ind. Sæt lagkagen i køleskabet i ca. 1 time. Fordel krokanten på toppen og pynt med hindbær, blåbær og brombær og blomsterblade.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 31320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: