Chokoladelagkage med skovbærmousse
5 timer
•
Arbejdstid: 1 time 30 min
•
En lagkage ud over det sædvanlige, hvor sødme og syre forenes i en dejlig harmoni af chokolade, frugt og valnøddecrunch.
Ingredienser
Skovbærmousse
8 blade
Husblas
|
|
---|---|
300 g
Frosne skovbær
|
|
5 spsk
Ahornsirup
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
4 spsk
Cognac
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Marcipanbunde
300 g
Marcipan
|
|
---|---|
2
Sammenpiskede æg
|
|
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
75 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
|
½ tsk
Hjortetaksalt
|
Valnøddecrunch
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
75 g
Valnøddekerner (ca. 1½ dl)
|
Chokoladecreme
125 g
Mørk chokolade 55%
|
|
---|---|
¼ liter
Piskefløde
|
300 g
Friske hindbær
|
---|
Pynt
Friske hindbær
|
|
---|---|
Friske brombær
|
|
Friske blåbær
|
|
Spiselige blomster
|
Sådan gør du
Skovbærmousse
Marcipanbunde
Valnøddecrunch
Chokoladecreme
Opbygning af kagen
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
30179 kJ / 7213 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1198 kJ / 286 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 6,1 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 38,3 % | 27 g |
Fedt: | 53,7 % | 17,4 g |
Alkohol: | 1,9 % |