Hvid chokoladeis med hindbær

Hvid chokoladeis med hindbær

5 timer 10 min
Arbejdstid: 40 min
Is med skønne smagskombinationer for alle der elsker hvid chokolade og hindbær.
https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-chokoladeis-med-hindbar/

Sådan gør du

  • Hak den hvide chokolade groft. Kom halvdelen i en skål og smelt det over vandbad.
  • Tag gryden af varmen og kom resten af chokoladen heri og lad det smelte.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggene godt sammen og pisk den smeltede chokolade i under kraftig piskning.
  • Vend flødeskummet i og hæld isblandingen i en form (ca. 1½ liter).
  • Mos 2/3 af hindbærrene og rør dem ned i isblandingen.
  • Stil isen tildækket i fryseren i 3-4 timer.
  • Tag isen ud og stil den i køleskabet i ca. ½ time inden servering.
  • Server med resten af hindbærrene.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Energiindhold for hele retten:

12982 kJ / 3103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1176 kJ / 281 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5 % 3,5 g
Kulhydrat: 18 % 12,4 g
Fedt: 77 % 24,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

200 g Hvid chokolade
½ liter Piskefløde
2 Æg
6 dl Frosne hindbær