Hvid chokoladeis med hindbær

Hvid chokoladeis med hindbær

60+ min
Skøn smagskombination for alle der elsker hvid chokolade.

Sådan gør du

  • Hak den hvide chokolade groft. Kom halvdelen i en skål og smelt det over vandbad. Tag gryden af varmen og kom resten af chokoladen heri og lad det smelte. Pisk fløden til et let skum. Pisk æggene godt sammen og pisk den smeltede chokolade i under kraftig piskning. Vend flødeskummet i og hæld isblandingen i en form (ca. 1½ liter). Mos 2/3 af hindbærrene og rør dem ned i isblandingen. Stil isen tildækket i fryseren i 3-4 timer.
  • Tag isen ud og stil den i køleskabet i ca. ½ time inden servering. Server med resten af hindbærrene.
Bemærk
  • Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Energiindhold for hele retten:

13352 kJ / 3191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1209 kJ / 289 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,9 % 3,5 g
Kulhydrat: 17,5 % 12,4 g
Fedt: 77,6 % 25,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hvid chokolade
200 g
Piskefløde
½ liter
Æg
2
Frosne hindbær
6 dl