Iskager
60+ min

Iskager

De hjemmelavede iskager med smag henad mælkesnitte er dømt til at blive et hit blandt ungerne!
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Iskager

De hjemmelavede iskager med smag henad mælkesnitte er dømt til at blive et hit blandt ungerne!

Opskriften gælder for 8 personer

Iskager - 16 stk.

  • 100 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 4 æg
  • 150 g muscovadosukker (ca. 2½ dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 3 spsk kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk groft salt
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Vanilje (ca. 445 g)

Pynt

  • hvid chokolade - smeltet

Fremgangsmåde:

Iskager

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk æg og sukker luftigt. Bland de tørre ingredienser. Rør hurtigt den smeltede chokolade og melblandingen i æggeblandingen. Beklæd en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir og bred dejen ud til kanterne i et jævnt lag. Bag kagebunden midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Stil isen på køkkenbordet i ca. 15 min. Halver kagebunden på den korte led. Læg 2 stykker husholdningsfilm (ca. 50 cm lange) på køkkenbordet, så de overlapper hinanden på den lange led. Placér den ene bund i midten af filmen. Skær skiver af isen og læg dem på bunden, så den er dækket i et jævnt lag - glat efter med en kniv. Læg den anden bund ovenpå og tryk den let. Fold filmen stramt op over alle sider på iskagen. Frys iskagen i mindst 1 time.

Tag iskagen ud af fryseren og pynt den med streger af smeltet hvid chokolade. Skær den frosne iskage ud i 16 stykker og server.

Bagetid

Ca. 8 min ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 37 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Protein: 8 %
  • Fiber: 9,2 g
Print