Iskager

Iskager

60+ min
De hjemmelavede iskager med smag henad mælkesnitte er dømt til at blive et hit blandt ungerne!

Sådan gør du

Iskager
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk æg og sukker luftigt. Bland de tørre ingredienser. Rør hurtigt den smeltede chokolade og melblandingen i æggeblandingen. Beklæd en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir og bred dejen ud til kanterne i et jævnt lag. Bag kagebunden midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist.
  • Stil isen på køkkenbordet i ca. 15 min. Halver kagebunden på den korte led. Læg 2 stykker husholdningsfilm (ca. 50 cm lange) på køkkenbordet, så de overlapper hinanden på den lange led. Placér den ene bund i midten af filmen. Skær skiver af isen og læg dem på bunden, så den er dækket i et jævnt lag - glat efter med en kniv. Læg den anden bund ovenpå og tryk den let. Fold filmen stramt op over alle sider på iskagen. Frys iskagen i mindst 1 time.
  • Tag iskagen ud af fryseren og pynt den med streger af smeltet hvid chokolade. Skær den frosne iskage ud i 16 stykker og server.
Bagetid
  • Ca. 8 min ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11380 kJ / 2720 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1107 kJ / 265 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 8,3 % 5,4 g
Kulhydrat: 60,3 % 39,3 g
Fedt: 31,4 % 9,4 g

Ingredienser

Iskager - 16 stk.
Mørk chokolade
100 g
Æg
4
Muscovadosukker (ca. 2½ dl)
150 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Kartoffelmel
3 spsk
Kakaopulver
3 spsk
Bagepulver
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Vaniljeflødeis
450 g
Pynt
Hvid chokolade - smeltet