Issandwich
&format=webp)
Issandwich med cookies er den perfekte sommerdessert. Sprøde cookies lagt sammen om en hjemmelavet vaniljeflødeis. Så er der dømt ægte sommerstemning... De hjemmelavede cookies er sprøde udenpå og bløde indeni. Vaniljeisen er en parfait - blød og nem at lave, også uden ismaskine. Prøv disse skønne issandwich næste gang du vil imponere med en anderledes sammerdessert, fx som det søde punktum efter en dejlig grillmiddag. Server evt. med solmodne jordbær.
Ingredienser
Vaniljeflødeis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
60 g
Sukker
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Cookies
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
125 g
Sukker
|
|
125 g
Brun farin
|
|
1
Æg
|
|
250 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Natron
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
200 g
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
|
Sådan gør du
Vaniljeflødeis
Cookies
Sådan samler du issandwich'ene
Du kan også lave cookies med lys eller hvid chokolade. Hvis du er vild med cookie dough, så rør lidt af den rå dej i isen inden indfrysning.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25868 kJ / 6183 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1697 kJ / 406 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 3,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 41,4 % | 41,3 g |
Fedt: | 54,8 % | 25,2 g |
Cookies + flødeis = perfekt sommerdessert. De ser imponerende ud, men er overraskende nemme at lave fra bunden. Du gør bare som Maria fra Karolines Køkken viser i videoen.
