Iskager med marinerede bær

Iskager med marinerede bær

60+ min
Fryseegnet
Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175°.

Brownie-bunde
  • Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.
  • Kugl de 2 slags is op til hver 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene. Læg 2 bunde sammen om 2 forskellige iskugler - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter. Frys iskagerne.
Passions-marinerede bær
  • Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog. Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min. Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af.
  • Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem. Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken. Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering.
Tip
  • Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.
Energiindhold for hele retten:

14861 kJ / 3552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

905 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 50,1 % 26,7 g
Fedt: 44,1 % 10,8 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Brownie-bunde
125 g Smør
75 g Grofthakket mørk chokolade
2 Æg
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
2 spsk Kakaopulver
½ liter Vaniljeflødeis
½ liter Is med blandede røde bær
Passions-marinerede bær
3 Modne passionsfrugter
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 spsk Sukker
400 g Friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær
Pynt
Friske mynteblade eller citronmelisse
Knust rød krymmel