Citronis
1 time 5 min
•
Citronis er en frisk og syrlig is, tilberedt som klassisk iscreme af fløde, æggeblommer og sukker - og med masser af citron. Citronis er en skøn dessert som kan serveres med friske bær, når de er i sæson. Uden for sæsonen vil en eksotisk frugtsalat smage rigtig godt til citronisen. Du kan også tilberede citronis i portionsforme, der ligger klar i fryseren - så er der altid en lækker og nem dessert klar til de dage, du har lyst til is.
Ingredienser
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
5 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
4 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Tilbehør
250 g
Blandede friske bær, fx blåbær, hindbær og brombær
|
---|
Sådan gør du
Citronis
Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9958 kJ / 2380 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1020 kJ / 244 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 3,8 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 22 % | 13,2 g |
Fedt: | 74,2 % | 20,4 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.