Cheesecake iskager med blåbær

Cheesecake iskager med blåbær

60+ min
Sjove iskager med blød blåbæris og kiksebund.

Sådan gør du

  • Bring blåbær og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog det i ca. 1 min. og tilsæt citronsaft og vaniljesukker. Kør bærblandingen i en foodprocessor til en jævn blanding. Rør flødeost og kvark sammen i en skål og vend bærrene heri. Kør blandingen på en ismaskine i ca. ½ time - til den har en cremet konsistens. Hæld isen i en bradepande (ca. 20 x 24 cm) og stil den tildækket i fryseren i mindst 6 timer. Lav 8 chessecake iskager således: Brug en udstikker form (ca. 6 cm i diameter) og udstik et stykke is, stil den på en kiks og før udstikkerformen helt igennem kiksene. Stil efterhånden iskagerne på et koldt serveringsfad - gentag med resten. Pynt iskagerne og server.
Tip

Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde blandingen direkte i bradepanden og stille den tildækket i fryseren i mindst 6 timer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8528 kJ / 2038 kcal

Næringsindhold pr. 100g

688 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10 % 4,1 g
Kulhydrat: 57,3 % 23,2 g
Fedt: 32,7 % 6,1 g
Mere inspiration

Prøv denne klassiske flødeostekage - sprød bund og lækker topping.

Cheesecake med frugt
60+ min
Cheesecake med frugt
(57)

Ingredienser

Frosne blåbær
500 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Vaniljesukker
2 tsk
Flødeost
200 g
Kvark
250 g
Digestive kiks
8
Pynt
Friske blåbær
Knust digestive kiks