Hjemmelavet karamelsauce
30 min
•
Nem og lækker karamelsauce - den perfekte karamelsovs til fx vaniljeis, lun chokoladekage eller bagte æbler. Karamelsaucen har den helt rigtige smag af smeltet sukker og smør. Den hjemmelavede karamelsovs er hurtig at lave - og du kan tilføje salt (efter smag), hvis du vil have saltkaramel.
Ingredienser
Hjemmelavet karamelsauce
100 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
2 spsk
Vand
|
Sådan gør du
Karamelsauce
Karamelsaucen kan stå tildækket i køleskabet 3-4 døgn. Lunes ved serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3920 kJ / 937 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1704 kJ / 407 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 0,6 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 44 % | 44,1 g |
Fedt: | 55,4 % | 25,5 g |