Hjemmelavet karamelsauce

Hjemmelavet karamelsauce

30 min
Nem og lækker karamelsauce - den perfekte karamelsovs til fx vaniljeis, lun chokoladekage eller bagte æbler. Karamelsaucen har den helt rigtige smag af smeltet sukker og smør. Den hjemmelavede karamelsovs er hurtig at lave - og du kan tilføje salt (efter smag), hvis du vil have saltkaramel.

Sådan gør du

Karamelsauce
  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved jævn varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Skru ned til svag varme og smelt smørret heri under omrøring.
  • Tilsæt fløden og vand (det bruser op) - og rør til det er en glat karamelsauce.
  • Lad karamelsaucen simre i 3 min.
  • Hæld saucen i en skål eller kande og lad det køle helt af. Karamelsaucen bliver tykkere jo mere den køler af.
  • Server den lune karamelsauce sammen med fx is og bær.

Karamelsaucen kan stå tildækket i køleskabet 3-4 døgn. Lunes ved serveringen.

Energiindhold for hele retten:

3956 kJ / 946 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1720 kJ / 411 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,6 % 0,6 g
Kulhydrat: 43,6 % 44,1 g
Fedt: 55,8 % 26 g
Mere inspiration

En hjemmelavet flødeis til karamelsovs.

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(74)

Ingredienser

Hjemmelavet karamelsauce
100 g Sukker (ca. 1 dl)
50 g Smør
½ dl Piskefløde
2 spsk Vand