Ispinde med ruby chokolade

4 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Ispinde med ruby chokolade

Hjemmelavede ispinde af vaniljeis overtrukket med den smukke lyserøde ruby chokolade. Ruby chokoladen er helt naturlig intens lyserød. Ispindene kan selvfølgelig overtrækkes med alle typer chokolade - men den lyserøde ruby chokolade har en helt særlig frugtagtig sødme og en skøn farve.

Ingredienser

Vaniljeis

4 Æggeblommer
1 dl Sukker (ca. 85 g)
½ liter Piskefløde
1 Flækket vaniljestang

Chokoladeovertræk

200 g Grofthakket ruby chokolade (lyserød chokolade)

Pynt

Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Vaniljeis

  • Pisk blommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
  • Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde med vaniljestangen.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
  • Varm iscremen op til lige under kogepunktet ved jævn varme i ca. 2 min - pisk hele tiden og hold øje med hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge.
  • Sigt iscremen og lad den afkøle.
  • Hæld iscremen i forme (ca. 8 stk.) og sæt pinde i. Stil dem tildækkede i fryseren i 3-4 timer - eller gerne til næste dag.

Chokoladeovertræk

  • Tag ispindene ud af formene og placér dem på en bakke i fryseren - så de er klar til at blive overtrukket.
  • Smelt chokoladen og hæld den i et højt glas.
  • Dyp ispindene heri - en ad gangen - og drys straks med frysetørret hindbær.
  • Læg ispindene tilbage i fryseren indtil serveringen.

I stedet for Ruby chokolade kan du overtrække ispindene med hvid chokolade rørt op med med hindbærstøv. Smelt 200 g hvid chokolade og rør 2 tsk hindbær støv (eller blendet frysetørret hindbær) heri. Dette giver den hvide chokolade en smuk lyserød farve med lidt nister. Du får et resultat som minder om Ruby chokoladen i både farve og smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14050 kJ / 3358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1653 kJ / 395 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 4,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 24,3 % 23,6 g
Fedt: 71 % 31,7 g
Relateret video Ispinde med ruby chokolade

https://www.arla.dk/opskrifter/ispinde-med-ruby-chokolade/