Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(104 vurderinger)

60+ min

En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Skovbærsirup

  • ½ vaniljestang
  • 200 g frosne skovbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk vand
  • 25 g hakkede valnøddekerner

Hvid chokolademousse

Mørk chokolademousse

  • 75 g mørk chokolade (ca. 70% kakao) i mindre stykker

Pynt

  • høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • hakkede valnøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Skovbærsirup

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom skovbær, sukker, vaniljekorn, -stang og vand i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl. Vend valnødderne i og lad skovbærsiruppen køle helt af. Fjern vaniljestangen.

Hvid chokolademousse

Smelt den hvide chokolade i en skål i vandbad. Pisk æggehvider og sukker til et sejt marengsskum. Pisk fløden til et let skum - giver ca. 7 dl i alt. Kom ca. 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade i. Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.

Mørk chokolademousse

Smelt den mørke chokolade i en skål i vandbadet. Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste 3 dl flødeskum i.

Kom den mørke mousse i 6 glas (a ca. 2½ dl). Læg forsigtigt 2-3 spsk solbærsirup på moussen. Fordel herefter den hvide mousse i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Pynt de 6 glas chokolademousse med høvlet chokolade og valnødder.

Tip

Desserten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Lys dessertvin, gerne en moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade

Andre gode forslag