Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup
60+ min

Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.
Bedømmelse (57 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.

Antal portioner

Skovbærsirup

  • ½ vaniljestang
  • 200 g frosne skovbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk vand
  • 25 g hakkede valnøddekerner

Hvid chokolademousse

Mørk chokolademousse

  • 75 g mørk chokolade (ca. 70% kakao) i mindre stykker

Pynt

  • høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • hakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Skovbærsirup

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom skovbær, sukker, vaniljekorn, -stang og vand i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl. Vend valnødderne i og lad skovbærsiruppen køle helt af. Fjern vaniljestangen.

Hvid chokolademousse

Smelt den hvide chokolade i en skål i vandbad. Pisk æggehvider og sukker til et sejt marengsskum. Pisk fløden til et let skum - giver ca. 7 dl i alt. Kom ca. 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade i. Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.

Mørk chokolademousse

Smelt den mørke chokolade i en skål i vandbadet. Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste 3 dl flødeskum i.

Kom den mørke mousse i 6 glas (a ca. 2½ dl). Læg forsigtigt 2-3 spsk solbærsirup på moussen. Fordel herefter den hvide mousse i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Pynt de 6 glas chokolademousse med høvlet chokolade og valnødder.

Tip

Desserten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Lys dessertvin, gerne en moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade