Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(99 vurderinger)

60+ min

En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.

Ingredienser

Antal portioner

Skovbærsirup

  • ½ vaniljestang
  • 200 g frosne skovbær
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk vand
  • 25 g hakkede valnøddekerner

Hvid chokolademousse

Mørk chokolademousse

  • 75 g mørk chokolade (ca. 70% kakao) i mindre stykker

Pynt

  • høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • hakkede valnøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Skovbærsirup

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom skovbær, sukker, vaniljekorn, -stang og vand i en lille tykbundet gryde. Kog bærrene ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog blandingen ind ved kraftig varme, til der er ca. 1¾ dl. Vend valnødderne i og lad skovbærsiruppen køle helt af. Fjern vaniljestangen.

Hvid chokolademousse

Smelt den hvide chokolade i en skål i vandbad. Pisk æggehvider og sukker til et sejt marengsskum. Pisk fløden til et let skum - giver ca. 7 dl i alt. Kom ca. 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade i. Vend derefter ca. 3 dl flødeskum i.

Mørk chokolademousse

Smelt den mørke chokolade i en skål i vandbadet. Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste 3 dl flødeskum i.

Kom den mørke mousse i 6 glas (a ca. 2½ dl). Læg forsigtigt 2-3 spsk solbærsirup på moussen. Fordel herefter den hvide mousse i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Pynt de 6 glas chokolademousse med høvlet chokolade og valnødder.

Tip

Desserten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Lys dessertvin, gerne en moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade