Hokkaidosalat med hasselnødder og brombær
30 min
•
Prøv denne skønne hokkaidosalat - med topping af hasselnødder, brombær og salatost. Hokkaidoen er bagt med skallen - og hvis du rister græskarkernerne er der intet, der går til spilde. Stegt hokkaido lægger bunden i en skøn og farverig salat - en fryd for øjet. En skøn efterårssalat der mætter - med alle de herlige frugter og grøntsager der har sæson samtidig.
Ingredienser
Hokkaidosalat
1
Hokkaido græskar (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1 spsk
Ahornsirup
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2
Store, røde æbler (ca. 500 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
200 g
Grønkålsblade i tynde strimler
|
|
200 g
Skyllede brombær
|
|
25 g
Ristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
100 g
Salatost i tern eller Salatost i tern med persille og hvidløg
|
|
50 g
Tørrede tranebær
|
Tilbehør
240 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Hokkaidosalat
Du kan udskifte æbler med pærer eller blommer, brombær med blåbær eller ribs - og nødderne med mandler eller valnødder. Grønkålen kan også udskiftes med andre kåltyper, både palmekål, savojkål, blomsterkål eller almindelig eller rød spidskål.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7745 kJ / 1851 kcal
Næringsindhold pr. 100g
337 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 12,6 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 57,3 % | 11,4 g |
Fedt: | 30,1 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan krammer du grønkål