Bananlagkage

Bananlagkage

60+ min
Bananlagkage er en helt enkel lagkage med kakaobunde, banan, flødeskum og mørk glasur. En klassisk smagskombination, der holder! Bananlagkage kan laves i god tid, fx dagen før servering. Nyd bananlagkage til en god kop kaffe.
https://www.arla.dk/opskrifter/bananlagkage/

Sådan gør du

Kakaobunde
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  • Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakao. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen ca. 50 min. ved 175°. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk.
  • Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.
Bananfyld
  • Pisk fløden til et let skum og vend bananskiverne heri.
  • Læg en lagkagebund på et serveringsfad og fordel først halvdelen af abrikosmarmeladen på bunden og dernæst halvdelen af banan-flødeskummet.
  • Tryk den midterste bund ovenpå og gentag med resten af abrikosmameladen og banan-flødeskummet.
  • Tryk den sidste bund godt ned i fyldet.
  • Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på toppen af lagkagen.
  • Pynt lagkagen med tørrede bananskiver og hasselnøddeflager og stil den på køl indtil servering.

Er der store stykker abrikos i marmelade, kan du vælge at blende den først.

Energiindhold for hele retten:

22239 kJ / 5315 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1104 kJ / 264 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,4 % 2,9 g
Kulhydrat: 62,6 % 40,7 g
Fedt: 33 % 9,8 g
Mere inspiration

Har du bananer i overskud, kan du bruge dem i en banankage - en kage der er velegnet at fryse.

Banankage
60+ min
Banankage
(4059)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kakaobunde
100 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
2 spsk Kakaopulver
2 dl Mælk
Bananfyld
¼ liter Piskefløde
3 Bananer i halve skiver
250 g Abrikosmarmelade (ca. 2 dl)
Glasur
150 g Flormelis
2 spsk Kakaopulver
3 spsk Vand
Pynt
Hasselnøddeflager
Tørrede bananskiver