Makronkager med hindbærfyld

Makronkager med hindbærfyld

60+ min
Disse sprøde makronbunde med luftigt hindbærfyld er simple at tilberede og smager fantastisk

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 10 min. ved 150° - traditionel ovn.

Makronbunde
  • Pisk halvdelen af æggehviderne stive.
  • Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk, til de bliver seje.
  • Vend forsigtigt halvdelen af makroner og svesker i.
  • Smør dejen ud på en plade med bagepapir, i to runde bunde (ca. 21 cm i diameter).
  • Bag dem midt i ovnen.
  • Løft de bagte makronbunde, med bagepapir under, over på en rist og lad dem køle lidt af.
  • Fjern bagepapiret og lad bundene blive kolde.
  • Tilbered og bag de sidste 2 bunde.
Hindbærfyld
  • Bring vand og sukker i kog i en gryde.
  • Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt hindbær og kog i ca. 1 min.
  • Tag gryden af varmen og lad bærrene trække i ca. 7 min. - vend af og til.
  • Pres hindbær og væde gennem en sigte.
  • Stil hindbærpuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Pisk fløden stiv.
  • Vend forsigtigt ca. 2 dl hindbærpuré i og smag til.
  • Fordel hindbærfyldet på to af makronbundene og læg de andre over.
  • Pynt med smeltet overtrækschokolade, hindbær og citronmelisse.
  • Server resten af hindbærpuréen i en skål ved siden af.
Tip
  • Brug jordbær i stedet for hindbær.
Bemærk
  • Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18234 kJ / 4358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

916 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,6 % 25,1 g
Fedt: 47,6 % 11,8 g

Ingredienser

Makronbunde - 4 stk.
Æggehvider (ca. 2¾ dl)
8
Sukker (2¼ dl)
200 g
Fintknuste makroner
200 g
Grofthakkede svesker uden sten
100 g
Hindbærfyld
Vand
2 dl
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Friske eller frosne hindbær
400 g
Piskefløde
½ liter
Pynt
Smeltet mørk chokolade
Hindbær
Friske citronmelisseblade