Hindbærlagkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(31 vurderinger)

60+ min

Superenkel lagkage. Bunde a la "sandkage", hindbær og flødeskum. Det er nemt...!

Ingredienser

10 stykker pr. lagkage

Opskriften gælder for 1 lagkage

Lyse bunde - dej

  • 100 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk

Hindbærfyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Lyse bunde

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Kom det ene æg i og pisk godt. Tilsæt det andet æg og pisk, til blandingen er let og luftig. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Dæk den evt. med bagepapir efter ca. ½ time, så kagen ikke bliver for mørk. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 3 bunde.

Hindbærfyld

Mos hindbærrene og rør dem med sukker. Smag til. Pisk fløden til et let skum. Læg den nederste kagebund på et fad. Fordel herpå halvdelen af hindbærmosen og ca. 2 dl flødeskum. Fortsæt med den midterste bund, resten af hindbærmosen og ca. 2 dl flødeskum. Slut med den sidste bund og pynt kagen med resten af flødeskummet.

Tip

De 3 lagkagebunde kan bages enkeltvis i en smurt lagkageform med løs bund. Bag én bund ad gangen, ca. 20 min. ved 175°.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Frysetip

De lyse bunde kan fryses.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Den søde vin moscato d'asti fra Norditalien er perfekt til de friske hindbær Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til rabarber