Hindbærlagkage

Hindbærlagkage

20 min
Fryseegnet
Superenkel hindbærlagkage med masser af friske bær. Nyd hindbærlagkagen når hindbærrene er i sæson.

Sådan gør du

Hindbærfyld
  • Mos hindbærrene med sukker og vend dem sammen med yoghurten.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i hindbærblandingen.
  • Læg den nederste kagebund på et fad. Fordel herpå halvdelen af de mosede hindbær og ⅓ af hindbærcremen.
  • Fortsæt med den midterste bund, resten af de mosede hindbær og ⅓ af hindbærcremen.
  • Slut med den sidste bund og resten af hindbærcremen.
  • Pynt kagen med friske hindbær, chokoladespåner og citronmelisse. Stil hindbærlagkagen på køl til servering.

Uden for hindbærsæsonen, kan de friske hindbær i hindbærcremen erstattes med frosne hindbær i. Bemærk dog at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at frosne bær gives et kort opkog før brug. I denne opskrift skal hindbær, der har været kogt op, være kølet helt af, før de blandes med yoghurt og fløde.

Energiindhold for hele retten:

14156 kJ / 3383 kcal

Næringsindhold pr. 100g

996 kJ / 238 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,6 % 3,3 g
Kulhydrat: 31,7 % 18,6 g
Fedt: 62,7 % 16,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hindbærcreme
100 g Friske hindbær
3 spsk Sukker
3 dl Græsk yoghurt
5 dl Piskefløde
3 Lyse lagkagebunde
200 g Friske hindbær - mosede
Pynt
Friske hindbær
Hvid chokolade i spåner
Citronmelisse
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk