Creme caramel
5 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Creme caramel er en skøn dessert, der består af en silkeblød æggecreme og en intens karamelsauce. Modsat creme brulé er creme caramel blød hele vejen igennem og vendes ud af skålen, inden den serveres. Den nemme dessert skal serveres helt kold og kan med fordel laves dagen i forvejen. Det er vigtigt, at desserterne står på køl i mindst 3 timer eller til dagen efter, når de er bagt - på den måde får man mest muligt af karamellen med ud.
Ingredienser
150 g
Sukker
|
---|
3
Æg
|
|
---|---|
2
Æggeblommer
|
|
5 dl
Mælk
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 knivspids
Salt
|
Sådan gør du
I stedet for at lave 8 små anretninger, kan du lave creme caramel i én stor randform. Bagetiden er den samme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5021 kJ / 1200 kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 14 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 66,9 % | 23 g |
Fedt: | 19,1 % | 3 g |