Creme caramel

Creme caramel

60+ min
Creme caramel er en skøn dessert, der består af en silkeblød æggecreme og en intens karamelsauce. Modsat creme brulé er creme caramel blød hele vejen igennem og vendes ud af skålen, inden den serveres. Den nemme dessert skal serveres helt kold og kan med fordel laves dagen i forvejen. Det er vigtigt, at desserterne står på køl i mindst 3 timer eller til dagen efter, når de er bagt - på den måde får man mest muligt af karamellen med ud.
https://www.arla.dk/opskrifter/creme-caramel/

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold pande. Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til en gylden karamel.
  • Fordel karamellen i 8 små ovnfaste skåle, fx ramekiner (á ca. 2 dl).
  • Pisk æg, æggeblommer, sødmælk, sukker og salt sammen i en skål.
  • Si blandingen og fordel den i ramekinerne, oven på den stivnede karamel.
  • Placér formene i en bradepande med vand - det skal nå ca. ⅔ op ad formene. Bag dem i vandbadet midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. ved 125° - traditionel ovn.
  • Lad cremerne køle af, dæk dem med film og kom dem på køl i min. 3 timer og gerne til dagen efter.
  • Skær rundt i kanten på ramekinerne med en skarp kniv og vend dem ud på hver sin tallerken. Server straks.

I stedet for at lave 8 små anretninger, kan du lave creme caramel i én stor randform. Bagetiden er den samme.

Energiindhold for hele retten:

5021 kJ / 1200 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 14 % 4,8 g
Kulhydrat: 66,9 % 22,9 g
Fedt: 19,1 % 3 g

Ingredienser

150 g Sukker
3 Æg
2 Æggeblommer
5 dl Mælk
2 spsk Sukker
1 knivspids Salt