Chokolademousse - uden fløde

Chokolademousse - uden fløde

60+ min
En chokolademousse uden fløde – den er i stedet lavet med cremefraiche, hvilket gør den let syrlig. Lækker chokolademousse med masser af mørk chokolade og serveret med friske bær.

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad, rør smør i, når chokoladen er smeltet. Rør æggeblommer i, herefter tilsættes cremefraiche. Pisk æggehviderne stive med sukker, vend den afkølede chokolademasse i de stiftpiskede æggehvider.
  • Anret chokolademoussen i 10 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer. Pynt med citronmelisse og bær.
Tip
  • Uden for bærsæsonen kan du servere frisk frugt til chokolademoussen, fx moden mango.
Mere inspiration

Lækker klassisk italiensk dessert - serveret i portionsglas.

Tiramisu
60+ min
Tiramisu
(49)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16476 kJ / 3938 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1414 kJ / 338 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 5,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 32,5 % 27 g
Fedt: 62,3 % 23,8 g

Ingredienser

Mørk chokolade
400 g
Smør
100 g
Æggeblomme
1
½ liter
Æggehvide (ca. 100 g)
Sukker (ca. 50 g)
½ dl
Pynt
Friske citronmelisseblade
Blandede bær, fx friske blåbær og hindbær