Chokolademousse med kakaomælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Blød og cremet chokolademousse, der smager som varm kakao med flødeskum - bare kold! Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Bring 1 dl af kakaomælken og sukker i kog i en tykbundet gryde. - rør af og til. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den lune kakaoblanding. Rør til husblas og sukker er opløst og hæld det i en skål sammen med resten af kakaomælken. Stil skålen i køleskabet og pisk imens fløde til et let skum. Pisk ved laveste hastighed og i en tynd stråle kakaoblandingen i flødeskummet. Fordel desserten i 8 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Pisk fløden til et let skum og fordel det på chokolademousserne. Pynt med chokolade, frysetørret hindbær og evt. festligt papirpynt.

Forbered i god tid

Chokolademoussen kan tilberedes og stå i køleskabet til næste dag.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Den søde cognac-likør pineau de charentes vil være skøn til denne dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade