Chokolademousse med kakaomælk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Blød og cremet chokolademousse, der smager som varm kakao med flødeskum - bare kold! Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Bring 1 dl af kakaomælken og sukker i kog i en tykbundet gryde. - rør af og til. Tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den lune kakaoblanding. Rør til husblas og sukker er opløst og hæld det i en skål sammen med resten af kakaomælken. Stil skålen i køleskabet og pisk imens fløde til et let skum. Pisk ved laveste hastighed og i en tynd stråle kakaoblandingen i flødeskummet. Fordel desserten i 8 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Pisk fløden til et let skum og fordel det på chokolademousserne. Pynt med chokolade, frysetørret hindbær og evt. festligt papirpynt.

Forbered i god tid

Chokolademoussen kan tilberedes og stå i køleskabet til næste dag.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Den søde cognac-likør pineau de charentes vil være skøn til denne dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade