Chokolademousse med kakaomælk

Chokolademousse med kakaomælk

60+ min
Blød og cremet chokolademousse, der smager som varm kakao med flødeskum - bare kold! Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademousse-med-kakaomalk/

Sådan gør du

Chokolademousse med kakaomælk
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring 1 dl af kakaomælken, sukker og kakaopulver i kog i en tykbundet gryde. - rør af og til. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den lune kakaoblanding.
  • Rør til husblas og sukker er opløst og hæld det i en skål sammen med resten af kakaomælken.
  • Stil skålen i køleskabet og pisk imens fløde til et let skum.
  • Pisk ved laveste hastighed og i en tynd stråle kakaoblandingen i flødeskummet.
  • Fordel desserten i 8 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.
Ved serveringen
  • Pisk fløden til et let skum og fordel det på chokolademousserne. Pynt med chokolade, frysetørret hindbær og evt. festligt papirpynt.

Chokolademoussen kan tilberedes og stå i køleskabet til næste dag.

Energiindhold for hele retten:

4153 kJ / 993 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 11,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 36,6 % 12,8 g
Fedt: 51,7 % 8,3 g
Mere inspiration

Her den klassiske chokolademousse, lavet på chokolade.

Chokolademousse
60+ min
Chokolademousse
(390)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Chokolademousse med kakaomælk
4 blade Husblas
½ liter Kakaomælk
3 spsk Sukker
1 spsk Kakaopulver
1½ dl Piskefløde
Pynt
Piskefløde pisket til skum
Frysetørrede hindbær