Citronmousse

Citronmousse

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Citronmousse som mormor lavede den. Glæd dig til at prøv denne opskrift, hvor citron, flormelis og piskefløde skaber magi, ingen kan modstå!
https://www.arla.dk/opskrifter/citronmousse/

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt flormelis. Kom det i en skål sammen med resten af flormelissen, citronskal og fløde.
  • Pisk fløden meget let - den skal kun lige begynde at trække streger.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den sammen med citronsaft.
  • Afkøl husblassen med lidt af flødeskumblandingen og kom den i resten under omrøring.
  • Fordel citronmoussen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med citronmelisse og server.

Du kan lave citronmoussen i en stor skål - brug da et blad husblas mere.

Energiindhold for hele retten:

4128 kJ / 987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1302 kJ / 311 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 16,5 % 12,6 g
Fedt: 80,6 % 28,4 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

1 Husblas
½ Vaniljestang
3 spsk Flormelis
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ liter Piskefløde
2 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Citronmelisseblade