Citronmousse

Citronmousse

60+ min
Fryseegnet
Citronmousse som mormor lavede den. Glæd dig til at prøv denne opskrift, hvor citron, flormelis og piskefløde skaber magi, ingen kan modstå!

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt flormelis. Kom det i en skål sammen med resten af flormelissen, citronskal og fløde.
  • Pisk fløden meget let - den skal kun lige begynde at trække streger.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den sammen med citronsaft.
  • Afkøl husblassen med lidt af flødeskumblandingen og kom den i resten under omrøring.
  • Fordel citronmoussen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pynt med citronmelisse og server.
Mere inspiration

Lækker, nem og eksotisk mousse.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4313 kJ / 1031 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1361 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 15,8 % 12,6 g
Fedt: 81,5 % 30 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Husblas
1
Vaniljestang
½
Flormelis
3 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
¼ liter
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Pynt
Friske citronmelisseblade