Passionsfrugtmousse

Passionsfrugtmousse

60+ min
Fryseegnet
Dejlig nem passionsfrugtmousse, der kan laves dagen før - eller endnu tidligere, da den kan fryses. Passionsfrugtmoussen har masser af dejlig passionsfrugtsmag, da det er blevet muligt at købe frossen passionsfrugt, hvilket gør det billigere at frådse med den lækre frugt.

Sådan gør du

Passionsfrugtmousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm passionsfrugten op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen.
  • Sigt kernerne fra (gem 2 spsk kerner iblandet 1 tsk saft til pynt) og kom saften tilbage i gryden, stadig væk fra varmen.
  • Pisk de hele æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i passionsfrugtsaften.
  • Afkøl husblas-saften med lidt af æggesnapsen og vend det i resten af æggesnapsen.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Rør æggeblandingen i flødeskummet i en tynd stråle.
  • Fordel passionsfrugtmoussen i 6 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse - og server.

Passionsfrugtmousserne kan tilberedes dagen i forvejen, brug da kun 3 blade husblas. Mousserne kan også fryses.

Energiindhold for hele retten:

7138 kJ / 1706 kcal

Næringsindhold pr. 100g

936 kJ / 224 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 8,5 % 4,7 g
Kulhydrat: 33,5 % 18,4 g
Fedt: 58 % 14,7 g
Mere inspiration

En anden lækker dessert med passionsfrugt - smager forrygende!

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Passionsfrugtmousse
4 blade Husblas
250 g Frossen passionsfrugt
3 Æg
100 g Sukker
¼ liter Piskefløde
Pynt
Citronmelisse