Passionsfrugtmousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Frisk og dekorativ passionsfrugtmousse med blade af hybenroser og mørk chokolade. Kan forberedes dagen før.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 blade husblas
  • 2 rynkede, modne passionsfrugter
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 3 spsk flormelis
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl hvidvin
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 2 blodappelsiner
  • 2 appelsiner

Pynt

  • friske mynteblade
  • blad af hvide hybenroser
  • knivskrabet mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Forbered 4 små portionsskåle (a ca. 1½ dl). Stil en høj "krave" af bagepapir inden i hver skål.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud med en ske. Tilsæt appelsin- og citronsaft og blend det hele i ca. 30 sek. Sigt saften for de sorte sten. Pisk fløden til et let skum sammen med flormelis og vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad og afkøl den med citrussaften. Vend saften i flødeskummet og fordel moussen i de 4 portionsskåle og stil dem i køleskabet i mindst 1 time.

Kog sukker, hvidvin og vaniljekorn indtil blandingen begynder at boble som sirup. Appelsinerne skrælles med kniv. Skær både/fileter af appelsinerne ved at skære på begge sider af de naturlige lameller i frugterne og kom fileterne op i siruppen.

Ved servering

Dyp portionsskålene i kogende vand i ca. 10 sek. og tag forsigtigt desserterne ud af skålene. Stil dem på kolde tallerkener, fjern bagepapiret og fordel appelsinfileter og sirup udenom. Pynt med mynte, rosenblade og flager af mørk chokolade - træk en skarp kniv i en 90 graders vinkel over et stykke chokolade.

Tip

Passionsfrugtmousserne kan tilberedes dagen i forvejen.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: