Passionsfrugtmousse
60+ min

Passionsfrugtmousse

Frisk og dekorativ passionsfrugtmousse med blade af hybenroser og mørk chokolade. Kan forberedes dagen før.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Passionsfrugtmousse

Frisk og dekorativ passionsfrugtmousse med blade af hybenroser og mørk chokolade. Kan forberedes dagen før.

Antal portioner
  • 3 blade husblas
  • 2 rynkede, modne passionfrugter
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 spsk flormelis
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl hvidvin
  • ¼ vaniljestang - kornene herfra
  • 2 blodappelsiner
  • 2 appelsiner

Pynt

  • friske mynteblade
  • blade af hvide hybenroser
  • knivskrabet mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Fremgangsmåde:

Forbered 4 små portionsskåle (a ca. 1½ dl). Stil en høj "krave" af bagepapir inden i hver skål.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud med en ske. Tilsæt appelsin- og citronsaft og blend det hele i ca. 30 sek. Sigt saften for de sorte sten. Pisk fløden til et let skum sammen med flormelis og vaniljekorn. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad og afkøl den med citrussaften. Vend saften i flødeskummet og fordel moussen i de 4 portionsskåle og stil dem i køleskabet i mindst 1 time.

Kog sukker, hvidvin og vaniljekorn indtil blandingen begynder at boble som sirup. Appelsinerne skrælles med kniv. Skær både/fileter af appelsinerne ved at skære på begge sider af de naturlige lameller i frugterne og kom fileterne op i siruppen.

Ved servering

Dyp portionsskålene i kogende vand i ca. 10 sek. og tag forsigtigt desserterne ud af skålene. Stil dem på kolde tallerkener, fjern bagepapiret og fordel appelsinfileter og sirup udenom. Pynt med mynte, rosenblade og flager af mørk chokolade - træk en skarp kniv i en 90 graders vinkel over et stykke chokolade.

Tip

Passionsfrugtmousserne kan tilberedes dagen i forvejen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %
Print