Panna cotta med passionslåg

4 timer 30 min
Arbejdstid: 45 min
Panna cotta med passionslåg

Panna cotta er en af de store italienske klassikere. Panna cotta betyder kogt fløde, og det er det det er. Kogt fløde med smag, der bliver sat med husblads. Her bliver den serveret med et flydende låg af passionsfrugt. Derfor har denne panna cotta også et mere frisk udtryg. Panna cotta er både let at lave og let at servere. Du kan klare både tilberedning og anretning inden gæsterne kommer, så det bare er at tage panna cottaen ud fra køl, og server den for dine gæster.

Ingredienser

Panna cotta

2 blade Husblas
1 Vaniljestang
½ liter Piskefløde
1 dl Sukker

Passionsfrugtscoulis

6 Passionsfrugter (ca. 100 g)
100 g Friskpresset appelsinsaft
50 g Sukker

Sådan gør du

Panna cotta

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding og rør til husblassen er opløst.
  • Fordel panna cottaen i 4 glas (a ca. 2 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.

Passionsfrugtcoulis

  • Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud.
  • Bland det sammen med appelsinjuice og sukker i en lille gryde.
  • Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
  • Server panna cottaen med den kolde coulis på toppen.

Du kan lave hele desserten klar - så du på dagen bare skal servere portionsglassene for dine gæster.

I stedet for passionsfrugtscoulis kan du bruge fx friske bær, når der er sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9856 kJ / 2356 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1169 kJ / 279 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 2,7 % 1,9 g
Kulhydrat: 29,5 % 20,3 g
Fedt: 67,8 % 21,4 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

https://www.arla.dk/opskrifter/panna-cotta-med-passionslag/