Glutenfri pandekager

Glutenfri pandekager

30 min
Fryseegnet
Glutenfrie pandekager lavet på majs-, ris- og kartoffelmel. Server de lækre pandekager med flormelis og passionsfrugt-yoghurt. De glutenfrie pandekager er ikke tilsat sukker, så du kan også servere dem til aftensmad med dit yndlingsfyld. Nemme glutenfrie pandekager til brunch, i madpakken eller til aftensmad.

Sådan gør du

Pandekager
  • Bland majs-, ris-, kartoffelmel og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en jævn blanding.
  • Tilsæt æg og pisk det hele godt.
  • Fordel ½ dl dej i en varm pande med lidt af fedtstoffet (18 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme i ca. 1 min. på hver side eller til den er gylden.
  • Pisk dejen godt mellem hver pandekage, da melet kan synke til bunden.
  • Bag resten af pandekagerne med lidt fedtstof i panden hver gang.
Passionsfrugt-yoghurt
  • Skær passionsfrugterne over og skrab fugtkødet ud. Rør det i yoghurten og server den til pandekagerne.
Energiindhold for hele retten:

6507 kJ / 1555 kcal

Næringsindhold pr. 100g

617 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 13,2 % 4,8 g
Kulhydrat: 57 % 20,7 g
Fedt: 29,8 % 5 g
Mere inspiration

Vores populære opskrift på nemme kernestykker - i en glutenfri version.

Ingredienser

Pandekager
75 g Majsmel (ca. 1 dl)
60 g Rismel (ca. 1 dl)
75 g Kartoffelmel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
4 dl Mælk
3 Æg
15 g Smør
2 spsk Flormelis
Passionsfrugt-yoghurt
2 Passionsfrugter
2 dl Græsk yoghurt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk