Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(103 vurderinger)

60+ min

Der er mange meninger om cheesecake - skal den være rå eller bagt? Vi elsker begge dele! Denne er bagt, hvilket giver en fantastisk smag og fylde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 12 stykker.

Antal portioner

Kiksebund

  • 175 g smør - smeltet
  • 400 g knuste digestive kiks

Cheesecake

Cheesecake fortsat

Passionsfrugt-coulis

  • 2 blade husblas
  • 150 g passionsfrugter (ca. 6 stk.)
  • 2 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt sammen. Fordel blandingen i formen og pres den godt sammen - den skal også gå op af siderne (ca. 6 cm). Bag den midt i ovnen.

Cheesecake

Pisk imens ost, æg, sukker og vaniljekorn godt sammen. Det skal være helt glat. Hæld blandingen i den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen. Den skal være fast som budding når du banker på springformen. Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.

Cheesecake fortsat

Pisk imens cremefraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen. Bag den færdig midt i ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.

Passionsfrugt-couliss

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med appelsinjuice og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den afkølede bagte cheesecake. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Bagetid for bund

Ca. 5 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake

Ca. 40 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake fortsat

Ca. 10 min. ved 160° - varmluft.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 29100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag