Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

Bagt cheesecake med vanilje og passionfrugt

60+ min
Der er mange meninger om cheesecake - skal den være rå eller bagt? Vi elsker begge dele! Denne er bagt, hvilket giver en fantastisk smag og fylde.

Sådan gør du

Bagetid for bund:

Ca. 5 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake:

Ca. 40 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake fortsat:

Ca. 10 min. ved 160° - varmluft.

Kiksebund
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt sammen. Fordel blandingen i formen og pres den godt sammen - den skal også gå op af siderne (ca. 6 cm). Bag den midt i ovnen.
Cheesecake
  • Pisk imens ost, æg, sukker og vaniljekorn godt sammen. Det skal være helt glat. Hæld blandingen i den bagte kiksebund og bag den midt i ovnen. Den skal være fast som budding når du banker på springformen. Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.
Cheesecake fortsat
  • Pisk imens cremefraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen. Bag den færdig midt i ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.
Passionsfrugt-couliss
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med appelsinjuice og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den afkølede bagte cheesecake. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.
Energiindhold for hele retten:

29445 kJ / 7038 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1247 kJ / 298 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,5 % 4 g
Kulhydrat: 36,5 % 26,7 g
Fedt: 58 % 19,6 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Kiksebund
Smør - smeltet
175 g
Knuste digestive kiks
400 g
Cheesecake
Flødeost
700 g
Æg
2
Æggeblommer
2
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Cheesecake fortsat
Creme fraiche
3 dl
Flormelis (ca. 1 dl)
50 g
Passionsfrugt-coulis
Husblas
2 blade
Passionsfrugter (ca. 6 stk.)
150 g
Appelsinjuice
2 dl
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g