Romfromage

Romfromage

60+ min
Fryseegnet
Romfromage er en af de skønne klassiske desserter, som er ved at gå i glemmebogen. Server den med friske kirsebær, når de er i sæson og med andre bær eller syltede kirsebær uden for sæsonen.

Sådan gør du

Romfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en gryde ved svag varme.
  • Pisk fløde og flormelis til et meget let skum.
  • Hæld rom i den smeltede husblas og vend blandingen i fløden.
  • Fordel fromagen i 6 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i min. 3 timer.
  • Pynt med kirsebær og mandelflager.

Når der bruges husblas i desserter, hvor der er et flydende smagsstof som fx rom, sherry, citron, appelsin, kirsebær og lign., er det en god regel altid at hælde smagsstoffet i den smeltede husblas, før den kommer i fromagen. Derved undgår man trevler og klumper. Vælger du at anrette romfromagen i en skål skal du bruge et ekstra blad husblas. Uden for kirsebærsæsonen kan du pynte andre, mere tilgængelige bær, fx blåbær eller brombær.

Romfromagen kan fryses uden pynt. Lad fromagen tø i køleskabet, fx natten over.

Energiindhold for hele retten:

10443 kJ / 2496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1360 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4 % 3,2 g
Kulhydrat: 13,1 % 10,5 g
Fedt: 74,3 % 27,3 g
Alkohol: 8,6 % 1 g

Ingredienser

Romfromage
2 blade Husblas
½ liter Piskefløde
4 spsk Flormelis
¾ dl Mørk rom
Pynt
100 g Kirsebær
50 g Ristede mandelflager