Romfromage
60+ min

Romfromage

Frisk og cremet fromagedessert med et velsmagende twist af rom.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Romfromage

Frisk og cremet fromagedessert med et velsmagende twist af rom.

Antal portioner

Tilbehør

  • 200 g kirsebær

Fremgangsmåde:

Husblassen sættes i blød i koldt vand i ca. 10 min. Mandlerne skoldes, smuttes og skæres i strimler. Den udblødte husblas smeltes i vandbad med det vand, der hænger ved. Fløden piskes let. Mandler og sukker blandes i sammen med den smeltede husblas, der er tilsat rom. Når fromagen begynder at stivne hældes den i en skål, der stilles koldt til serveringen. Serveres med kirsebær.

Tip

Når der bruges husblas i desserter, hvor der er et flydende smagsstof som fx i fromager med rom - sherry - citron - appelsin - kirsebær o.l., er det en god regel altid at hælde smagsstoffet op i den smeltede husblas, før den kommer i fromagen. Derved undgår man trevler og klumper.

Tips

Lad romfromagen tø i køleskabet i mindst 12 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 73 %
  • Alkohol: 7 %
Print