Ymerfromage
60+ min

Ymerfromage

Hvad med en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage?! Server den med frisk eller syltet frugt - det smager stadig fantastisk!
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ymerfromage

Hvad med en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage?! Server den med frisk eller syltet frugt - det smager stadig fantastisk!

Antal portioner

Pynt

  • hakkede valnøddekerner

Tilbehør

  • 400 g friske frugter, fx hindbær og ferskner

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden til skum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i en skål, når fromagen er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Tips

Ymerfromagen kan laves dagen før, men så skal du kun bruge 4 blade husblas. Kom evt. ymerfromagen i portionsglas. Du kan også lave fromagen med tykmælk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %
Print