Ymerfromage

Bedømmelse

(26 vurderinger)

60+ min

Hvad med en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage?! Server den med frisk eller syltet frugt - det smager stadig fantastisk!

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • hakkede valnøddekerner

Tilbehør

  • 400 g friske frugter, fx hindbær og ferskner

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten. Pisk fløden til flødeskum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i en skål, når fromagen er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med valnøddekerner og spis med frisk frugt.

Tips

Ymerfromagen kan laves dagen før, men så skal du kun bruge 4 blade husblas.
Kom evt. ymerfromagen i portionsglas.
Du kan også lave fromagen med tykmælk.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %

Kilde: