Ymerfromage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Hvad med en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage?! Server den med frisk eller syltet frugt - det smager stadig fantastisk!

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • hakkede valnøddekerne

Tilbehør

  • 400 g friske frugter, fx hindbær og ferskner

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten. Pisk fløden til flødeskum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i en skål, når fromagen er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med valnøddekerner og spis med frisk frugt.

Tips

Ymerfromagen kan laves dagen før, men så skal du kun bruge 4 blade husblas.
Kom evt. ymerfromagen i portionsglas.
Du kan også lave fromagen med tykmælk.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: