Ymerfromage

Ymerfromage

60+ min
Hvad med en tur ned ad memory lane med god gammeldags ymerfromage? Server ymerfromagen som her med en solbærkompot - eller med frisk eller syltet frugt. Ymerfromage smager stadig helt forrygende.

Sådan gør du

Ymerfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i ymerblandingen.
  • Hæld ymerfromagen i en skål. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Solbærkompot
  • Kom solbær, sukker og citronsaft i en lille gryde og bring det i kog.
  • Kog ved svag varme i ca. 5 min. - eller til sukkeret er opløst.
  • Hæld solbærkompotten i et glas og server den lun eller kold til ymerfromagen.
Mere inspiration

Citronfromage er en anden lækker dessertklassiker.

Citronfromage
60+ min
Citronfromage
(648)
Velbekomme!
Tips

Ymerfromagen kan laves dagen før, men så skal du kun bruge 4 blade husblas. Anret evt. ymerfromagen i portionsglas. Du kan også lave fromagen med tykmælk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8451 kJ / 2020 kcal

Næringsindhold pr. 100g

740 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 9,4 % 4,1 g
Kulhydrat: 40,2 % 17,5 g
Fedt: 50,4 % 10,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Ymerfromage
Husblas
5 blade
½ liter
Sukker
4 spsk
Vaniljestang - kornene heraf
1
¼ liter
Solbærkompot
Friske eller frosne solbær
200 g
Rørsukker
100 g
Friskpresset citronsaft
2 spsk