Ymerfromage med bagte rabarber og crumble

Ymerfromage med bagte rabarber og crumble

60+ min
Fløjlsblød ymerfromage med et låg af bagte rabarber og et sprødt crumble drys.

Sådan gør du

Ymerfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk sukker, æggeblomme og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Vend ymer i.
  • Træk husblassen op af vandet og smelt den. Vend lidt af ymerblandingen i den smeltede husblas og vend den i resten af ymerblandingen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i ymerblandingen.
  • Hæld ymerfromagen i 8 glas og stil dem tildækkede på køl i 2-3 timer.
Bagte rabarber
  • Bland rabarber, sukker og ingefær i en bradepande. Bag rabarberne i ovnen. Vend forsigtig i dem undervejs. Lad rabarberne køle af.
Crumble
  • Bland mel og sukker og smuldr smørret i melblandingen.
  • Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag det i ovnen til det er gyldent og sprødt. Lad crumlen køle af.
  • Server ymerfromagen med bagte rabarber, crumble og citronmelisse.
Bagetid - rabarber
  • Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.
Bagetid - crumble
  • Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11576 kJ / 2767 kcal

Næringsindhold pr. 100g

887 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,6 % 4,5 g
Kulhydrat: 37,3 % 19,4 g
Fedt: 54,1 % 13 g

Ingredienser

Ymerfromage
Husblas
3 blade
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Æggeblommer (ca. 3 spsk)
3
Vaniljestang - kornene heraf
½
5 dl
2½ dl
Bagte rabarber
Vinrabarber i ca. 3 cm stykker
200 g
Sukker
75 g
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk
Crumble
Sigtet speltmel
75 g
Sukker
1 spsk
Smør
50 g
Pynt
Citronmelisse