Jordbærfromage

Jordbærfromage

3 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Jordbærfromage er en lækker og velsmagende dessert med dejlige friske jordbær. Glæd dig!
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarfromage/

Sådan gør du

Jordbærfromage
  • Findel bærrene med håndmixer eller blend dem. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og vend bærrene i. Pisk fløden til et let skum.
  • Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend den i resten under omrøring.
  • Vend flødeskummet forsigtigt i ad 2 omgange.
  • Hæld fromagen i 6 portionsglas eller -skåle og stil dem koldt nogle timer.
  • Pynt jordbærfromagen med jordbær ved serveringen.

Hvis du vælger at lave desserten i en stor skål, skal du bruge et blad husblas mere. Du kan bruge frosne jordbær, men smagen bliver ikke så intens som med friske jordbær - og her skal du også bruge 1 blad husblas mere.

Energiindhold for hele retten:

10328 kJ / 2468 kcal

Næringsindhold pr. 100g

828 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6,2 % 3 g
Kulhydrat: 23,5 % 11,4 g
Fedt: 70,3 % 15,7 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Jordbærfromage
500 g Friske jordbær
4 blade Husblas
3 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
¼ liter Piskefløde
Pynt
Jordbær
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum