Jordbærfromage

Jordbærfromage

60+ min
Jordbærfromage er en lækker og velsmagende dessert med dejlige friske jordbær. Glæd dig!

Sådan gør du

Jordbærfromage
  • Findel bærrene med håndmixer eller blend dem. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og vend bærrene i. Pisk fløden til et let skum.
  • Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend den i resten under omrøring.
  • Vend flødeskummet forsigtigt i ad 2 omgange.
  • Hæld fromagen i 6 portionsglas eller -skåle og stil dem koldt nogle timer.
  • Pynt jordbærfromagen med jordbær ved serveringen.
Mere inspiration

Når de friske jordbær er allerbedst, så er det bare med at få dem brugt. Her til en dejlig jordbærtærte.

Jordbærtærte
60+ min
Jordbærtærte
(274)
Velbekomme!
Tips

Hvis du vælger at lave desserten i en stor skål, skal du bruge et blad husblas mere. Du kan bruge frosne jordbær, men smagen bliver ikke så intens som med friske jordbær - og her skal du også bruge 1 blad husblas mere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10698 kJ / 2557 kcal

Næringsindhold pr. 100g

857 kJ / 205 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6 % 3 g
Kulhydrat: 22,7 % 11,4 g
Fedt: 71,3 % 16,5 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Jordbærfromage
Friske jordbær
500 g
Husblas
4 blade
Æg
3
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
¼ liter
Pynt
Jordbær