Kærnemælksfromage
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Herlig frisk dessert med kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken. Kærnemælksfromage , kærnemælksdessert, kærnemælks panna cotta - kært barn har mange navne. Kærnemælk, fløde og sommeren bær - det kan ikke gå helt galt.
Ingredienser
8 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ liter
Kærnemælk
|
|
4 spsk
Flormelis
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Bærkompot
2 spsk
Vand
|
|
---|---|
1½ spsk
Sukker
|
|
250 g
Friske eller frosne blandede bær
|
Sådan gør du
Bærkompot
Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas. Fromagen kan også anrettes i én stor skål. Server da bærkompotten ved siden af, evt. lun. Kærnemælksfromage smager også dejlig med lun kirsebærsauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9444 kJ / 2257 kcal
Næringsindhold pr. 100g
696 kJ / 166 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 7,5 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 20,3 % | 8,3 g |
Fedt: | 72,2 % | 13,6 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas