Æblekage med smuldredej og bær - Opskrifter - Arla

Æblekage med smuldredej og bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(37 vurderinger)

45 min

Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
  • 50 g havregryn (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g smør
  • 4 store æbler i små tern, fx jonagold (ca. 500 g)
  • 150 g frosne blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.

Læg æbler og halvdelen af bærrene i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp honningen over. Fordel smuldredejen over frugtblandingen, tryk de resterende bær let ned i dejen og bag æblekagen midt i ovnen. Server æblekagen lun med letpisket flødefraiche til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: