Æblekage med smuldredej og bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(59 vurderinger)

45 min

Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
  • 50 g havregryn (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g smør
  • 4 store æbler i små tern, fx jonagold (ca. 500 g)
  • 150 g frosne blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
  • 1 spsk flydende honning

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.

Læg æbler og halvdelen af bærrene i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp honningen over. Fordel smuldredejen over frugtblandingen, tryk de resterende bær let ned i dejen og bag æblekagen midt i ovnen. Server æblekagen lun med letpisket flødefraiche til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag