Æblekage med smuldredej og bær
45 min
•
Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.
Ingredienser
75 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
75 g
Brun farin (ca. 1¼ dl)
|
|
50 g
Havregryn (ca. 1¾ dl)
|
|
50 g
Grofthakkede mandler
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
75 g
Smør
|
4
Store æbler i små tern, fx jonagold (ca. 500 g)
|
|
---|---|
150 g
Frosne blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11494 kJ / 2747 kcal
Næringsindhold pr. 100g
921 kJ / 220 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 4,2 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 36,5 % | 19,8 g |
Fedt: | 59,3 % | 14,8 g |