Æblekage med smuldredej og bær

Æblekage med smuldredej og bær

45 min
Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.
  • Læg æbler og halvdelen af bærrene i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp honningen over. Fordel smuldredejen over frugtblandingen, tryk de resterende bær let ned i dejen og bag æblekagen midt i ovnen. Server æblekagen lun med iskoldt flødeskum til.
Energiindhold for hele retten:

11494 kJ / 2747 kcal

Næringsindhold pr. 100g

921 kJ / 220 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 36,5 % 19,8 g
Fedt: 59,3 % 14,8 g

Ingredienser

75 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
75 g Brun farin (ca. 1¼ dl)
50 g Havregryn (ca. 1¾ dl)
50 g Grofthakkede mandler
½ tsk Groft salt
75 g Smør
4 Store æbler i små tern, fx jonagold (ca. 500 g)
150 g Frosne blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
1 spsk Flydende honning
¼ liter Piskefløde - pisket til flødeskum
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk