Æblekage med smuldredej og bær

Æblekage med smuldredej og bær

45 min
Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

  • Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.
  • Læg æbler og halvdelen af bærrene i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp honningen over. Fordel smuldredejen over frugtblandingen, tryk de resterende bær let ned i dejen og bag æblekagen midt i ovnen. Server æblekagen lun med iskoldt flødeskum til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11665 kJ / 2788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

935 kJ / 223 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,2 % 2,3 g
Kulhydrat: 35,8 % 19,7 g
Fedt: 60 % 15,2 g

Ingredienser

Hvedemel (ca. 1½ dl)
75 g
Brun farin (ca. 1¼ dl)
75 g
Havregryn (ca. 1¾ dl)
50 g
Grofthakkede mandler
50 g
Groft salt
½ tsk
Smør
75 g
Store æbler i små tern, fx jonagold (ca. 500 g)
4
Frosne blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
150 g
Flydende honning
1 spsk
Piskefløde - pisket til flødeskum
¼ liter