Orangekage med pistacienødder

Orangekage med pistacienødder

En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Bland mel, farin, mandelmel og bagepulver godt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tag ⅓ af dejen og pres det ned i en bagepapirsbeklædt springform (ca. 20 cm. i diameter). Pisk kærnemælk og natron sammen i en skål. Tilsæt æg, appelsinskal, orangeblomstvand og muskatnød og pisk det godt. Vend kærnemælksblandingen sammen med resten af dejen - til en jævn blanding. Hæld dejen over bunden og drys med pistacianødder. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden. Dryp med honning og pynt med rosenblade.
Energiindhold for hele retten:

13643 kJ / 3261 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1404 kJ / 335 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7 % 5,8 g
Kulhydrat: 47,8 % 39,5 g
Fedt: 45,2 % 17,2 g

Ingredienser

200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g Brun farin (ca. 3¼ dl)
60 g Mandelmel (ca. 1 dl)
2 tsk Bagepulver
125 g Koldt smør
2¼ dl Kærnemælk
1 tsk Natron
1 Æg
2 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Orangeblomstvand
1 tsk Fintrevet muskatnød
50 g Usaltede pistacienødder
1 spsk Flydende honning
Pynt
Rosenblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk