Orangekage med pistacienødder - Opskrifter - Arla

Orangekage med pistacienødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.

Ingredienser

Ca. 10 stykker

Antal portioner

  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
  • 60 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g koldt smør
  • 2¼ dl kærnemælk
  • 1 tsk natron
  • 1 æg
  • 2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk orangeblomstvand
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 50 g usaltede pistacienøddekerner
  • 1 spsk flydende honning

Pynt

  • rosenblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, farin, mandelmel og bagepulver godt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tag ⅓ af dejen og pres det ned i en bagepapirsbeklædt springform (ca. 20 cm. i diameter). Pisk kærnemælk og natron sammen i en skål. Tilsæt æg, appelsinskal, orangeblomstvand og muskatnød og pisk det godt. Vend kærnemælksblandingen sammen med resten af dejen - til en jævn blanding. Hæld dejen over bunden og drys med pistacianødder. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden. Dryp med honning og pynt med rosenblade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: