Orangekage med pistacienødder
•
En svampet orangekage med inspiration fra mellemøsten. Kagen er krydret med muskatnød, appelsin og orangeblomstvand.
Ingredienser
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
---|---|
200 g
Brun farin (ca. 3¼ dl)
|
|
60 g
Mandelmel (ca. 1 dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
125 g
Koldt smør
|
|
2¼ dl
Kærnemælk
|
|
1 tsk
Natron
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Orangeblomstvand
|
|
1 tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
50 g
Usaltede pistacienødder
|
1 spsk
Flydende honning
|
---|
Pynt
Rosenblade
|
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13643 kJ / 3261 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1404 kJ / 335 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 7 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 47,8 % | 39,5 g |
Fedt: | 45,2 % | 17,2 g |