Pebernødder med appelsinskal

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Pebernødder med appelsinskal

Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.

Ingredienser

125 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg
2 tsk Revet appelsinskal (usprøjtet)
275 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt kanel
¼ tsk Stødt hvid peber

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker godt sammen.
  • Rør æg og appelsinskal i.
  • Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig.
  • Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 20 cm). Skær hver pølse i 16-18 stykker og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag én plade ad gangen øverst i ovnen til pebernødderne er lysebrune i ca. 10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10223 kJ / 2443 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1745 kJ / 417 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 54,3 % 55,8 g
Fedt: 40,6 % 19,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pebernodder-med-appelsinskal/