Pebernødder med appelsinskal

Pebernødder med appelsinskal

60+ min
Fryseegnet
Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker godt sammen.
  • Rør æg og appelsinskal i.
  • Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig.
  • Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 20 cm). Skær hver pølse i 16-18 stykker og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag én plade ad gangen øverst i ovnen til pebernødderne er lysebrune.
Bagetid
  • 10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her har du opskriften på de helt klassiske pebernødder.

Pebernødder
60+ min
Pebernødder
(323)
Velbekomme!
Frysetips

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10249 kJ / 2450 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1743 kJ / 417 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 54,4 % 55,8 g
Fedt: 40,5 % 19,1 g

Ingredienser

Blødt smør
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Æg
1
Revet appelsinskal (usprøjtet)
2 tsk
Hvedemel (ca. 4½ dl)
275 g
Bagepulver
1 tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Stødt kanel
½ tsk
Stødt hvid peber
¼ tsk