Pebernødder med appelsinskal

Pebernødder med appelsinskal

60+ min
Fryseegnet
Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.

Sådan gør du

Bagetid:

10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rør smør og sukker godt sammen.
  • Rør æg og appelsinskal i.
  • Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig.
  • Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 20 cm). Skær hver pølse i 16-18 stykker og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag én plade ad gangen øverst i ovnen til pebernødderne er lysebrune.

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Energiindhold for hele retten:

10246 kJ / 2449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1743 kJ / 416 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 54,4 % 55,7 g
Fedt: 40,5 % 19,1 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på de helt klassiske pebernødder.

Pebernødder
60+ min
Pebernødder
(427)

Ingredienser

125 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg
2 tsk Revet appelsinskal (usprøjtet)
275 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt kanel
¼ tsk Stødt hvid peber